Pop en rockschool (duo-les en band) 11-20 jaar Aldenhof

Pop en rockschool (duo-les en band) 11-20 jaar Aldenhof

Pop en Rock Docententeam

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Aldenhof in overleg i.o. in overleg 38€ 475,00 Huidige pagina
Centrum in overleg i.o. in overleg 38€ 475,00Meer informatie >
Lent in overleg i.o. in overleg 38€ 475,00Meer informatie >
Oosterhout in overleg i.o. in overleg 38€ 475,00Meer informatie >

Les op instrument én bandles

Welke jonge muzikant wil er nou niet in een band spelen? Bij de Pop & Rockschool krijg je les op je instrument of zangles én je speelt in een band. Tijdens duo-les of individuele les (38x) leer je spelen of zingen en bereid je de nummers voor, in de band-les (32x) speel je samen met anderen- altijd onder leiding van een docent. Dat betekent goed leren luisteren, samenwerken en optreden. Want minimaal twee keer per jaar sta je met je band op het podium! Pop & Rock bij de Lindenberg is inmiddels uitgegroeid tot een waar succesnummer: we hebben al meer dan 30 jongerenbands in huis. Voor een overzicht van alle Pop & Rock-bands selecteer in het filter muziek- jongeren-instrument-bands

Muzieklessen Pop & Rock

Kies je voor Pop & Rockschool (duo-les en band) dan krijg je een duo-les van 30 minuten en bandles. Wil je liever individueel, dan kun je je inschrijven voor de Pop & Rockschool (individuele les en band) dan krijg je wekelijks 25 minuten individueel instructieles. Alleen in een band spelen, dus zonder instructieles, kan ook, maar we stellen dan wel eisen aan jouw niveau.
Bandlessen duren meestal een uur, maar soms langer (top-bands) en heel soms korter (bij heel kleine bands) De Pop & Rockschool start aan het begin van het nieuwe seizoen (september) en loopt het hele seizoen.
Plaatsing in een band is afhankelijk van beschikbare plaatsen, instrument, niveau en leeftijd. In overleg is instroom op een later moment vaak nog mogelijk. Leerlingen die ook duo-les of individuele les bij de Pop & Rock school volgen hebben voorrang bij bandplaatsing.

Bands van verschillende niveaus

Binnen de Pop en Rockschool kennen we niveau A t/m D. Niveau A is voor beginners, bands op D-niveau spelen goed, schrijven eigen werk, regelen zelf optredens en doen mee aan wedstrijden. Door samen hard te werken kun je ieder jaar een niveau hoger komen. Leerlingen van de Lindenberg die het leertraject Muziekles (voor kinderen) afgerond hebben, stromen in op B- niveau of hoger. En wil je je voorbereiden op een muziek-vakopleiding, dan kan dat in een van de top-bands op woensdag.

Als je al een band hebt

Speel je al in een band, wil je wekelijks repeteren, graag optreden en regelmatig begeleiding krijgen van een professional, neem dan contact op met de coördinator van de Pop en Rockschool of kijk even op deze website bij Bandcoaching. Er zijn vele mogelijkheden. Uiteraard is het ook mogelijk om enkel instructielessen (groeps- of individueel) te volgen, zonder dat je in een band of ensemble speelt. En hou je meer van klassieke muziek? Kijk dan eens bij Vervolgpakket Klassiek (duo-les & ensemble, strijkkwartet of jeugdorkest Corrente).

Alle popinstrumenten en zang

In de band is er plaats voor zangers, rappers, drummer, bassist, gitaristen, blazers, pianisten, keyboardspelers en alle andere in de pop gebruikelijke instrumenten. Heb je een minder gangbaar instrument of wil je spelen én zingen, geef dat dan aan op het inschrijfformulier.

De Pop en Rockschool heeft een eigen Facebookpagina: Nijmegenpopenrock
Filmpjes van optredende bands zijn te vinden op Youtube en bambuser.com

Optredens
Pop & Rockbands treden vaak op. Afgelopen seizoen waren ze onder andere te vinden op Live on Stage, Open dag Lindenberg, Nijmeegse Nieuwe, Lindenberg A-GoGo Festival en Rock n Roll Jonkies.

Video

Pop en Rock Docententeam

De banddocenten van de Pop en rockschool zijn behalve docent zelf ook bandlid, ze weten precies hoe het is om samen muziek te maken, en hoe het is om op het podium te staan. Dat brengen ze ook over in de bandlessen, dat een band ook een sociale structuur is waarin je leert hoe je met elkaar om kunt gaan om een doel te bereiken. Het belangrijkste is dat ze proberen muzikaal het beste uit jou te halen. Hoe verder een band komt des te meer de docent een coach word in plaats van de leraar. Alle banddocenten bij de Lindenberg hebben een muziekvakopleiding gevolgd.

  1. - Puk Botterhuis

    Hallo, Ik ben Puk en ik ben 13 jaar oud. Ik speel nu al bijna 5 jaar gitaar met lessen bij Theater de Kik in Elst. Mij lijkt het leuk om in een bandje te spelen. Zou ik een keertje langs kunnen komen voor meer informatie? groetjes, Puk

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Dag in overleg
Tijd in overleg
Docent(en) Pop en Rock Docententeam
Aantal lessen38
Frequentiewekelijks
Locatie Aldenhof
CursuscodeM0001 170337
Prijs *€ 475,00
Termijnen *8 x 60,94 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden