Viool en piano: voor peuters en kleuters

Viool en piano: voor peuters en kleuters

Tessa Zoutendijk

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Lent 04 apr. wo 13:00 - 13:45 10€ 135,00 Huidige pagina

Ontstaan vanuit Peuterpret

Vanuit de voorstellingsserie Peuterpret die op zondagochtenden te beleven was op de Lindenberg is de vraag ontstaan om een vervolg hierop. De viool zal hierin een centrale rol spelen. Docent Tessa Zoutendijk speelt viool en de kinderen mogen ook viooltjes proberen in de lessen. Ook zullen we op de piano gaan spelen. De ouders zullen daarvan ook iets kunnen opsteken en als ze thuis een piano hebben hier thuis mee doorgaan.

Op een speelse manier kennismaken met muziek

We gaan natuurlijk ook veel liedjes zingen en spelletjes doen met bewegingen. Op een speelse manier kunnen de kinderen kennis maken met de muzikale parameters als: toonhoogte, toonsterkte, harmonie, melodie, dynamiek, ritme. De kinderen gaan zelf dirigeren, met ritmes bouwen, grafische composities maken en uitvoeren, een orkest vormen, samen spelen op muziekinstrumenten. Ouders worden actief betrokken bij de cursus en krijgen tips hoe ze dit thuis kunnen blijven voeden. We sluiten de cursus af met een kleine uitvoering voor de ouders.

Het doel van deze cursus

Bij deze cursus kunnen peuters en kleuters lekker bezig zijn met muziek, muzikaal gevoel ontwikkelen en muziek maken op muziekinstrumenten waaronder viool en piano. De interesse voor muziek maken wordt aangewakkerd op een speelse manier.

Voor peuters en kleuters

Deze cursus is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar oud.

Vervolgmogelijkheden

Na deze cursus kunnen peuters en kleuters bij diverse andere cursussen bij de Muziekschool aan de slag, zoals Muziek met kleuters 4-5 jaar, Muziek en instrument 6-7 jaar en Instrument4you: instrumentoriëntatie 7-10 jaar. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen ook al les krijgen op een specifiek instrument.

Tessa Zoutendijk

Tessa Zoutendijk (Tilburg, 1977) is één van de exponenten van de nieuwe lichting improvisatie-violisten. Ze werkt binnen het kruisvlak van jazz, folk, theater en moderne improvisatie, terwijl ze haar roots als straatmuzikant nooit heeft verloochend. Daarom klinkt Tessa Zoutendijk nog steeds fris van de lever, vol enthousiasme en bezieling.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start04-04-2018
Dag woensdag
Tijd 13:00 - 13:45
Docent(en) Tessa Zoutendijk
Aantal lessen10
Frequentiewekelijks
Locatie Lent
Lokaal 143
CursuscodeM0001 171219
Prijs *€ 135,00
Termijnen *2 x 73,75 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven