Instrument-oriëntatie

Start 22 jan, 12 lessen

Pip van Steen

Op woensdagen van 20:00 tot 21:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Ontdek je instrument

Je bent nooit te oud om te beginnen met muziekles! De Lindenberg biedt een breed aanbod voor beginnende volwassenen. Weet je nog niet welk instrument je wilt gaan bespelen, dan helpt deze groepscursus met het maken van een keuze. Naast demonstraties ga je vooral zelf spelen, op alle gangbare instrumenten. Al musicerend ontdek je wat bij je past. Je gaat samen muziek maken en instrumenten uitproberen. We sluiten de cursus af met twee proeflessen op een door jou gekozen instrument bij een van onze vakdocenten. Aan het eind van deze cursus weet je of je een instrument wilt gaan bespelen en zo ja, welk instrument. Daarnaast bieden we informatie over het lesprogramma van de Lindenberg.

Instrumenten

In deze cursus maak je kennis met verschillende snaar-, blaas- en strijkinstrumenten, slagwerk en toetsen. Zo komen bijvoorbeeld de piano, trompet, hoorn en viool voorbij. Voor deze cursus heb je geen eigen instrument nodig, we gebruiken de instrumenten van de Lindenberg.

Groepsles

Bij deze cursus heb je les in een groep van 6 tot maximaal 10 volwassenen.

Vervolgmogelijkheden

De Lindenberg biedt ook na je 18e voldoende mogelijkheden op het gebied van muziek. Er zijn groepslessen op verschillende instrumenten, zanglessen, koren, ensembles, kwartetten, orkesten en bands. Natuurlijk kun je ook na je 18e door met individuele muziekles. We bieden cursussen voor beginners en gevorderden.

Proefles of later instromen?

De eerste les van onze cursussen is altijd een open les. Je kunt tijdens deze proeflessenweek gewoon binnenlopen en meedoen. Is de cursus al gestart, neem dan contact op met cursussen@delindenberg.com of bel 024 327 39 22. Later instromen is vaak nog mogelijk. Bij latere instroom kunnen wij niet garanderen dat je nog alle instrumenten kunt uitproberen.

Cursus details

Startdatum woensdag 22 januari 2020
Dag van 20:00 tot 21:00
Frequentie wekelijks
Docent Pip van Steen
Aantal lessen 12
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 30
Cursuscode M0001 190106 (c:117 b:3.2)
Prijs * € 205,00
Termijnen * 2 x 108,75 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 205,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Pip van Steen

Pip van Steen is docent dwarsfluit. Hij heeft in Arnhem en in Den Haag zowel klassieke als lichte muziek gestudeerd. Naast regelmatig optreden als fluitist in allerlei combinaties componeert hij (voornamelijk) fluitmuziek. Voorbeelden daarvan zijn te zien en te horen op www.pipvansteen.com en www.guldeneurotrio.eu.

Of bekijk een portret van Pip van Steen op YouTube, gemaakt door Nijmegen1.

Naast het geven van dwarsfluitles leidt hij ensembles en verzorgt hij theorie/solfège lessen.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.