Muziek met kinderen 6 jaar

Start 29 jan, 14 lessen

Antonet van den Bomen

Op woensdagen van 16:00 tot 17:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Algemene muzikale vorming en instrumenten-orientatie

In deze cursus verkennen kinderen op een speelse manier verschillende blaas-, snaar- en slaginstrumenten. Ook zingen we, bewegen we op muziek en luisteren we naar muziek. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van je gehoor, maat- en ritmegevoel. Je beleeft muziek, maar oefent ook je fijne motoriek. Dit alles samen noemen we algemene muzikale vorming (AMV).

Instrumenten

In deze cursus maak je kennis met verschillende instrumenten, zoals de blokfluit, piano, gitaar, harp, klokkenspel en klein slagwerk. Je hoeft thuis geen instrument te hebben, we gebruiken de instrumenten van de Lindenberg.

Vervolgmogelijkheden

Deze cursus is een goede voorbereiding op instrument4you 7-10 jaar: instrumentenorientatie. Weet je kind na deze cursus al zeker welk instrument hij/zij wil bespelen, dan kun je -afhankelijk van de leeftijd- ook doorstromen naar Muziekles 6-7 jaar (individuele les of duoles) of naar het 1e jaar van ons muziekles-traject voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Vanaf 8 jaar kun je ook starten met zangles of deelnemen aan onze blokfluit of gitaarcursussen.

Proefles volgen of later instromen?

De eerste les van onze cursussen is altijd een open les. Je kunt tijdens deze proeflessenweek gewoon binnenlopen en meedoen. Is de cursus al gestart, neem dan contact op met cursussen@delindenberg.com of bel 024 327 39 22. Later instromen is vaak nog mogelijk.

Cursus details

Startdatum woensdag 29 januari 2020
Dag van 16:00 tot 17:00
Frequentie wekelijks
Docent Antonet van den Bomen
Aantal lessen 14
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 21
Cursuscode M0001 190139 (c:1079 b:3.1)
Prijs * € 145,00
Termijnen * 3 x 52,50 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 145,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Antonet van den Bomen

Antonet van den Bomen heeft de opleiding Muziek en Beweging gevolgd aan het conservatorium van Rotterdam. Zij heeft in het verleden als vakleerkracht gewerkt op scholen in het basis- en voortgezet onderwijs.

In de loop der jaren is zij zich gaan specialiseren in het werken met de jongste kinderen, o.a. door het volgen van de post-HBO opleiding Muziek op Schoot. Zij is als docent al 22 jaar verbonden aan deze erkende post-HBO opleiding. Ook heeft zij als muziektherapeut gewerkt met kinderen met een ontwikkelingsachterstand.

Zij geeft muziekles aan kinderen (en ouders) van 1 jaar tot 8 jaar op de Lindenberg en op verschillende basisscholen.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.