Jeugdorkest Corrente (RJOC) Junior 7-13 jaar

Start 28 aug, 34 lessen

Lex Bergink

Op woensdagen van 16:00 tot 17:00

wekelijks

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Samen muziek maken in jeugdorkest

Jeugdorkest Corrente is dé plek waar je moet zijn als je houdt van klassieke muziek en graag samen wilt musiceren. Samen met leeftijdsgenoten speel je bekende, maar ook minder bekende werken uit de klassieke muziek, musicals of films. In het orkest oefen je verschillende dingen. Je speelt je eigen partij, je luistert naar de andere instrumenten en let ook nog op de dirigent. Je zult merken dat je daar steeds beter in wordt. We werken hard tijdens de repetities, maar plezier in samen muziek maken staat voorop!

Voor strijkers, blazers en slagwerkers

RJO Corrente heeft ruimte voor strijkers (met name violen, altviolen, celli of en contrabassen), hout- en koperblazers en (symfonisch) slagwerkers tussen de 7 en 20 jaar. Je moet als strijker of blazer minimaal één jaar les hebben gehad op je instrument. Het orkest heeft een beginnersgroep (RJO Corrente Junior) en een gevorderdengroep (RJO Corrente). Je wordt ingedeeld in overleg met de docent

Corrente Junior

De jongste groep strijkers leren in dit juniororkest de vaardigheden die nodig zijn om in het jeugdorkest te gaan spelen, dit is dus een soort voorportaal. Je leert wat een dirigent doet, hoe je op tijd in moet zetten en je goed en mooi samen moet spelen. Er wordt gestreefd naar een groep van ongeveer twintig leerlingen, zodat er voldoende aandacht is voor ieder kind. De leeftijd ligt tussen de 7 en 13 jaar.

Optredens

Ieder jaar geeft Corrente een Nieuwjaarsconcert en nog een aantal optredens, zowel binnen als buiten de Lindenberg. Ook gaan we ieder jaar een weekend op kamp.

Corrente in combinatie met muziekles

Het orkest is toegankelijk voor iedere muzikant met ervaring. Je kunt ervoor kiezen om alleen deel te nemen aan Corrente of je kiest voor de combinatie van Muziekles (les en samenspel) of Muziekles Klassiek (11-18 jaar). Hierbij krijg je les op een instrument èn neem je deel aan Corrente voor een aantrekkelijk tarief.
Meer informatie over jeugdorkest Corrente vind je op www.corrente.nl.
Meer informatie over Muziekles is te vinden in ons cursusoverzicht.

Cursus details

Startdatum woensdag 28 augustus 2019
Dag van 16:00 tot 17:00
Frequentie wekelijks
Docent Lex Bergink
Aantal lessen 34
Locatie en ruimte ;
Cursuscode M0001 190172 (c:1058 b:3.1)
Prijs * € 230,00
Termijnen * 8 x 30,31 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 230,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Lex Bergink

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.