Jeugdorkest Corrente (RJOC) jeugd 11-20 jaar

Start 28 aug, 34 lessen

Lex Bergink

Op woensdagen van 17:00 tot 19:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Het grote Nijmeegse jeugdorkest

Jeugdorkest Corrente is dé plek waar je moet zijn als je houdt van klassieke muziek en graag samen wilt musiceren. Samen met leeftijdsgenoten speel je bekende, maar ook minder bekende werken uit de klassieke muziek, musicals of films. In het orkest oefen je verschillende dingen. Je speelt je eigen partij, je luistert naar de andere instrumenten en let ook nog op de dirigent. Je zult merken dat je daar steeds beter in wordt. We werken hard tijdens de repetities, maar plezier in samen muziek maken staat voorop!

Bezetting van het jeugdorkest

RJO Corrente heeft ruimte voor strijkers (met name violen, altviolen en contrabassen), koperblazers en (symfonisch) slagwerkers tussen de 7 en 20 jaar. Je moet als strijker of blazer minimaal één jaar les hebben gehad op je instrument. Het orkest heeft een beginnersgroep (RJO Corrente Junior) en een gevorderdengroep (RJO Corrente). Je wordt ingedeeld in overleg met de docent.

Corrente

Het grote jeugdorkest! We studeren klassiek, musical, (voor orkest) folkmuziek en filmmuziek in. We besteden daarbij aandacht aan meerstemmig (polyfoon repertoire). Je moet al aardig kunnen spelen om goed in het orkest mee te kunnen komen: je hebt een start gemaakt met vibrato en positiespel en je moet redelijk zelfstandig je orkestpartij kunnen studeren.
Dit orkest is voor veel leerlingen een opstap naar een studentenorkest of ander amateurorkest. De leeftijd is tussen de 11 en 20 jaar afhankelijk van het niveau, indeling volgt na overleg met de dirigent. Houtblazers zijn van harte welkom!

Optredens

Ieder jaar geeft Corrente een nieuwjaarsconcert en nog een aantal optredens, zowel binnen als buiten de Lindenberg. Ook gaan we ieder jaar een weekend op kamp.

Corrente voor leerlingen Muziekles Klassiek 11-18 jaar

Het orkest is toegankelijk voor iedere muzikant met ervaring. Je kunt ervoor kiezen om alleen deel te nemen aan Corrente of je kiest voor Muziekles klassiek 11-18 jaar. Hierin krijg je les op een instrument èn neem je deel aan Corrente voor een aantrekkelijk tarief.
Meer informatie over jeugdorkest Corrente vind je op www.corrente.nl.
Meer informatie over Muziekles Klassiek is te vinden in ons cursusoverzicht.

Cursus details

Startdatum woensdag 28 augustus 2019
Dag van 17:00 tot 19:00
Frequentie wekelijks
Docent Lex Bergink
Aantal lessen 34
Locatie en ruimte Centrum; Lindenbergzaal / Steigerzaal / Valkhofzaal
Cursuscode M0001 190173 (c:1057 b:3.1)
Prijs * € 230,00
Termijnen * 8 x 30,31 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 230,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Lex Bergink

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.