Band: Traditional jazz

Start 21 jan, 16 lessen

Lucien Matheeuwsen

Op dinsdagen van 20:45 tot 21:45

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Besloten jazzband

Traditional Jazz is gestart als lesband op De Lindenberg onder leiding van Wiro Mahieu. De vaste kern speelt al vele jaren met elkaar. Aanvankelijk werden vooral bekende jazz standards uit de Realbooks gespeeld. Daarbij gaat het meestal om Amerikaanse componisten. Maar geleidelijk aan kwam er steeds eigentijdser repertoire op de muziekstandaards.

Gevarieerd repertoire

Inmiddels speelt de band veel jazz en funk waaronder composities van Nederlandse jazzmusici. En dat betreft zowel werk van nationale coryfeeën als aanstormend talent uit de regio, waaronder bekende lokale jonge helden die ooit zelf op de Lindenberg zijn begonnen. De band treed op op diverse podia in en rond Nijmegen.

Korting op een knipkaart

Muzikanten die in een band of ensemble van de Lindenberg spelen, of in een Lindenbergkoor zingen, krijgen 15% korting op de prijs van een knipkaart (van 5 of 10 individuele lessen). Deze knipkaart kun je gebruiken bij een docent naar keuze, op een moment dat het jou uit komt.

Cursus details

Startdatum dinsdag 21 januari 2020
Dag van 20:45 tot 21:45
Frequentie wekelijks
Docent Lucien Matheeuwsen
Aantal lessen 16
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 40
Cursuscode M0001 190198 (c:51 b:2.2)
Prijs * € 215,00
Termijnen * 3 x 75,83 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 215,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Lucien Matheeuwsen

Luciën Matheeuwsen (geb. 1964, Eindhoven) studeerde vanaf zijn 15e klassieke gitaar, maar schakelde over naar elektrische bas na Jaco Pastorius te hebben gehoord op een concert van Weather Report in Amsterdam. In de jaren '80 speelde Luciën overal in Nederland met "Tilt", een popband die vele bekende Nederlandse artiesten begeleidde, zoals Lee Towers en Anita Meijer. In 1995 studeerde hij af aan het Conservatorium van Arnhem, afdeling lichte muziek, in contrabas en elektrische bas.

 

In de jaren ’90 was hij medeoprichter van het Henning Wolter Trio, waarmee hij in vele jazzclubs en festivals in Duitsland, Nederland en België heeft gespeeld en in de loop der jaren 6 CD’s mee heeft uitgebracht. Daarnaast speelde hij in de jaren ’90 in de rockband ‘Terra Nova’, met optredens in Japan, Engeland en Nederland. Ondertussen heeft Lucien zich verder ontwikkeld in de jazz-scene, en speelde met o.a.: Eric Vloeimans, Gerd Dudek, Bobby Gantt, Frank Nielander, Jeroen Doomernik, Willem Kuhne, Pierre Courbois, Hans Kwakkernaat, het Loek Dikker Waterland Sextet en vele anderen.

 

Sinds 2009 is hij vast lid van Quatro Ventos en R-Chestra en geeft hij les in Arnhem en Nijmegen.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.