Koor: Klokkenbergkoor (C)

Start 3 sep, 34 lessen

Ineke van Hoogstraten

Op dinsdagen van 19:30 tot 21:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Gemengd koor uit Nijmegen

Dit kleine buurtkoor, ontstaan op de Klokkenberg in 2000, is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste club van 30 zangers en zangeressen uit heel Nijmegen en omstreken. Er wordt vierstemmig gezongen en het koor zingt alle genres, uitgezonderd pop- en jazzmuziek. De nadruk ligt op wereldlijke en geestelijke klassieke muziek uit alle stijlperioden.

Beter leren zingen

Er wordt gezongen in een ontspannen sfeer, maar er wordt niet vrijblijvend gerepeteerd. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van het zingen en alle zangers worden uitgedaagd hun stem goed, expressief en vrij te laten klinken. In de repetitie wisselen speelse oefeningen en het werken aan het repertoire elkaar af. Meerdere talen passeren de revue en sommige nummers worden uit het hoofd gezongen.

Zangpresentaties

Het koor presenteert zich jaarlijks aan de hand van een thema en wordt daarbij begeleid door gastspelers op de meest uiteenlopende instrumenten. Voorbeelden van thema’s uit het verleden zijn Jiddische liederen, Dieren in de klassieke muziek, Zuid-Amerikaanse volksmuziek en Liefde in de Renaissance.
Naast dit afsluitende optreden zijn er tijdens het cursusseizoen kleinere presentaties.

Meezingen?

Alle stemmen (maar vooral mannenstemmen) zijn op dit moment welkom bij dit koor! Er kan vrijblijvend één keer meegezongen worden. Bij interesse neemt de dirigent een stemtest af en wordt bekeken of de stem in het koor past. Regelmatige aanwezigheid is gewenst, evenals het thuis instuderen van partijen. Voor thuisstudie zijn midi-files beschikbaar: het goed kunnen lezen van noten is niet per se nodig.

Korting op een knipkaart

Muzikanten die in een band of ensemble van de Lindenberg spelen of in een Lindenbergkoor zingen, krijgen 15% korting op de prijs van een knipkaart (van 5 of 10 individuele lessen). Deze knipkaart kun je gebruiken bij een docent naar keuze, op een moment dat het jou uit komt.

Cursus details

Startdatum dinsdag 03 september 2019
Dag van 19:30 tot 21:00
Frequentie wekelijks
Docent Ineke van Hoogstraten
Aantal lessen 34
Locatie en ruimte Centrum; Lindenbergzaal / Valkhofzaal / Steigerzaal
Cursuscode M0001 190229
Prijs * € 245,00
Termijnen * 8 x 32,19 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 245,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Ineke van Hoogstraten

Ineke geeft al jarenlang met veel enthousiasme, toewijding en creativiteit muziekles aan jong en oud. Uitgangspunt van de lessen is dat elke cursist, op het eigen niveau, plezier aan muziek kan beleven Met een veelzijdig (mede zelf te kiezen) repertoire en een persoonlijke aanpak worden cursisten uitgedaagd al hun mogelijkheden te ontwikkelen. Ineke organiseert concertjes waaraan alle leerlingen vrijblijvend kunnen deelnemen. Ineke studeerde Piano Klassiek en Schoolmuziek deed enkele jaren geleden de applicatieopleiding Koordirectie. Ze is actief als pianodocent en koordirigent.