Muziekles 8-10 jaar, 1e jaar: duo-les en samenspel

38 lessen

Docententeam Muziek voor 8-12 jaar

Diverse locaties, dagen en tijden
Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Les op een instrument voor kinderen

Ben jij 8, 9 of 10 jaar en weet jij al welk muziekinstrument je wilt gaan bespelen of dat je wil zingen? Dan is ons muziektraject iets voor jou! Ook als je al even les hebt gehad op je instrument ben je van harte welkom. Je krijgt je iedere week instructieles op je eigen instrument in een groepje van 2 of 3 kinderen. Vanaf september hoort bij deze muziekles wekelijks een samenspel-les waarin je nummers gaat spelen en gaat improviseren. Door deze combinatie maak je al vanaf het begin muziek met andere kinderen en leer je spelenderwijs maat, ritme, notenschrift, luisteren en improvisatie. Als je in januari met de muziekles begint, krijg je het eerste half jaar alleen instructieles en kan je vanaf september weer bij een samenspel-les aansluiten.

Muziekles-traject

Ons Muziekles-traject is gericht op het leggen van een solide muzikale basis op je instrument, maar vooral op het ontwikkelen van plezier voor het bespelen van dat instrument. Plezier ontstaat door direct liedjes te spelen. Het lezen en leren van noten gebeurt spelenderwijs terwijl we met de liedjes bezig zijn. Dus niet eerst uren oefenen op toonladders, maar direct resultaat behalen in het spelen van een lied en het optreden voor publiek. Er wordt gewerkt aan muzikale en instrumentale vaardigheden en kennis.

Lestijd

Afhankelijk van het aantal leerlingen duren de instructielessen 30 (duo) of 45 minuten (trio). De samenspel-les duurt 40 minuten voor het 1e jaar en 45 minuten voor het 2e, 3e en 4e jaar. Wij doen ons uiterste best om de samenspel-les aansluitend op de instructieles te plannen. Dit lukt helaas niet altijd, het kan dus in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat de lessen op andere dagen vallen.
Wil je liever in je eentje les op je instrument gecombineerd met een samenspelles, ga dan terug naar het cursusoverzicht en selecteer de cursus Muziekles 8-10 jaar (individuele les en samenspel).

Instrumenten

Voor deze cursus heb je je eigen instrument nodig zodat je ook thuis kunt oefenen. Je kunt deze muzieklessen volgen op verschillende locaties. De instrumenten waar je les op kunt krijgen verschillen per locatie:

Centrum
accordeon, viool (akoestisch of elektrisch), gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), blokfluit, cello, conga, contrabas, cornet, drums, dwarsfluit, harp, hobo, hoorn, keyboard, klarinet, piano, saxofoon, trombone, trompet, percussie, ukelele en tuba.

Aldenhof
viool, gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), drums, dwarsfluit, keyboard, piano, saxofoon en ukelele.

Lent
gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), blokfluit, viool (akoestisch of elektrisch), dwarsfluit, keyboard, piano en ukelele.

Oosterhout
gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), keyboard, piano, saxofoon.

Brakkenstein
blokfluit, klarinet, saxofoon, trompet, cornet, hoorn, trombone en bariton.

Moet je nog een instrument kopen? Cursisten van de Lindenberg krijgen op vertoon van hun cursistenpas korting op hun instrument bij verschillende winkels. Voor meer informatie, bekijk ons kortingenboekje.

Vierjarig traject

Je kunt het Muziekles-traject vier jaar volgen, maar korter kan ook. Elk jaar opnieuw maak je de keuze of je door wil. Heb je al ervaring, dan is instromen in het 2e, 3e of 4e jaar mogelijk, in overleg met de docent.
Vanaf het 2e jaar kunnen viool- en celloleerlingen door naar het Regionaal Jeugdorkest Corrente. In het 3e of 4e jaar kan, afhankelijk van de leeftijd en in overleg met de docent, ook gekozen worden voor de Pop & Rockschool.

Presenteren

Al na een paar maanden treed je op voor publiek op ons foyerpodium in No23. Je sluit het jaar af met een spetterende uitvoering in de grote zaal van de Lindenberg.

Inschrijven

Selecteer de gewenste locatie en klik op inschrijven. Op het inschrijfformulier kun je aangeven op welk instrument je les wilt krijgen en hoeveel ervaring je hebt. Daar kun je ook je voorkeur voor een lesdag opgeven. Een van onze docenten neemt persoonlijk contact op om de lesdag en -tijd concreet af te spreken.

Vervolgmogelijkheden

Na het muziekles-traject kun je vanaf 11 jaar doorstromen naar de Pop en Rockschool of Muziekles Klassiek. Bij de Pop & Rockschool ga je naast je instructieles spelen in een band. Bij Muziekles Klassiek wordt de samenspelles vervangen door deelname aan ons jeugdorkest Corrente of het Klein Akoestisch ensemble.

Proefles volgen of later instromen?

Twijfel je nog over je instrument? Dan adviseren wij je om de cursus Instrument4you te volgen. Hier kun je kennismaken met verschillende instrumenten en krijg je de kans een instrument wat intensiever te verkennen. Daarnaast kun je ook een proefles individuele muziekles aanvragen. Omdat een docent dan speciaal voor jou komt, worden daar wel kosten voor in rekening gebracht. Later instromen bij muziekles is bijna altijd nog mogelijk, informeer naar de mogelijkheden door te mailen naar cursussen@delindenberg.com of bel 024 327 39 22.

Verschillende cursus opties:

M0001 190314
Aldenhof
38 lessen
Start 26 aug
i.o.
wekelijks
€ 429,00
Termijnen 8 x 55,19 euro*
Inschrijven
M0001 190713
Brakkenstein
38 lessen
Start 26 aug
i.o.
wekelijks
€ 429,00
Termijnen 8 x 55,19 euro*
Inschrijven
M0001 190313
Centrum
38 lessen
Start 26 aug
i.o.
wekelijks
€ 429,00
Termijnen 8 x 55,19 euro*
Inschrijven
M0001 190409
Lent
38 lessen
Start 26 aug
i.o.
wekelijks
€ 429,00
Termijnen 8 x 55,19 euro*
Inschrijven
M0001 190570
Oosterhout , Lokaal B19
38 lessen
Start 26 aug
i.o.
wekelijks
€ 429,00
Termijnen 8 x 55,19 euro*
Inschrijven

* Kortingen worden later verrekend

Ik wil me inschrijven

€ 429,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Docententeam Muziek voor 8-12 jaar

Het docententeam muziekles en samenspel 8-12 jaar, bestaat uit een aantal bevlogen muzikanten, die zich hebben gespecialiseerd in het omgaan met en arrangeren voor samenspelgroepen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Naast het volgen van bijscholingen, werken zij intensief samen om de kwaliteit van het materiaal en de lessen op een hoog niveau te houden. Want naast het eigen maken van je instrument, kunnen deze docenten je ook leren hoe je moet luisteren, gelijk spelen en improviseren.

Deze enthousiaste docenten zorgen ervoor dat je minimaal 2 maal per jaar kunt optreden voor je vrienden, ouders en bekenden.