Band: Startersband 11-14 jaar (A)

Start 10 sep, 32 lessen

Lucien Matheeuwsen

Op dinsdagen van 18:15 tot 19:15

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Band met een rauw randje

The Bronuts is een gezellige band die popmuziek maakt met een rauw randje. Er wordt muziek van nu gespeeld en af en toe een klassieker. De band is sinds 2012 samen.

De coach

Jeroen is de bandcoach. Hij wordt 'gezellig maar soms ook streng' genoemd. In overleg bepaalt hij wat de band gaat spelen en hij schrijft het nummer uit in een vormschema. Daarna helpt hij met het instuderen van het liedje.

Pop & Rock-band

Dit is een Pop & Rockschool-band. Deze band is gratis te volgen als onderdeel van de Pop & Rockschool (je kunt je voorkeur voor deze band aangeven bij je inschrijving voor de Pop & Rockschool). Liever alleen deze band? Gebruik dan de inschrijfmogelijkheid op deze pagina.

Cursus details

Startdatum dinsdag 10 september 2019
Dag van 18:15 tot 19:15
Frequentie wekelijks
Docent Lucien Matheeuwsen
Aantal lessen 32
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 38
Cursuscode M0001 190840 (c:1167 b:2.1)
Prijs * € 305,00
Termijnen * 7 x 45,36 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 305,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Lucien Matheeuwsen

Luciën Matheeuwsen (geb. 1964, Eindhoven) studeerde vanaf zijn 15e klassieke gitaar, maar schakelde over naar elektrische bas na Jaco Pastorius te hebben gehoord op een concert van Weather Report in Amsterdam. In de jaren '80 speelde Luciën overal in Nederland met "Tilt", een popband die vele bekende Nederlandse artiesten begeleidde, zoals Lee Towers en Anita Meijer. In 1995 studeerde hij af aan het Conservatorium van Arnhem, afdeling lichte muziek, in contrabas en elektrische bas.

 

In de jaren ’90 was hij medeoprichter van het Henning Wolter Trio, waarmee hij in vele jazzclubs en festivals in Duitsland, Nederland en België heeft gespeeld en in de loop der jaren 6 CD’s mee heeft uitgebracht. Daarnaast speelde hij in de jaren ’90 in de rockband ‘Terra Nova’, met optredens in Japan, Engeland en Nederland. Ondertussen heeft Lucien zich verder ontwikkeld in de jazz-scene, en speelde met o.a.: Eric Vloeimans, Gerd Dudek, Bobby Gantt, Frank Nielander, Jeroen Doomernik, Willem Kuhne, Pierre Courbois, Hans Kwakkernaat, het Loek Dikker Waterland Sextet en vele anderen.

 

Sinds 2009 is hij vast lid van Quatro Ventos en R-Chestra en geeft hij les in Arnhem en Nijmegen.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.