Muziekles klassiek 11-18 jaar: duo-les en samenspel

38 lessen

Docententeam

Diverse locaties, dagen en tijden
Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Les op instrument en spelen in een orkest

Bij Muziekles Klassiek krijg je les op je instrument (instructieles) en ga je spelen in een orkest of ensemble. Je verdiept je verder in de klassieke muziek. Je krijgt instructielessen om je instrument goed te leren bespelen. Daarnaast speel je mee in ons jeugdorkest Corrente of in het Klein akoestisch ensemble.

Instructieles

Deze les volg je samen met nog iemand (duo) en soms met twee anderen (trio). Afhankelijk van het aantal leerlingen duren de instructielessen 30 (duo) of 45 minuten (trio). Een duo/trio wordt ingedeeld naar instrument, leeftijd en niveau. Afhankelijk van je leeftijd en niveau en persoonlijke voorkeur kun je als samenspel-les kiezen voor Corrente Junior, Corrente of het Klein Akoestisch Ensemble.

Muziekles klassiek wordt ook aangeboden met individuele les. Heeft dat je voorkeur, ga dan terug naar het cursusoverzicht en selecteer Muziekles Klassiek (individuele les en samenspel) 11-18 jaar.

Samenspel: Jeugdorkest Corrente

Bij Corrente speel je bekende, maar ook minder bekende werken uit de klassieke muziek, musicals en films. Je speelt je eigen partij, je luistert naar de andere instrumenten en let ook nog op de dirigent. We werken hard, maar plezier in samen muziek maken staat voorop. Deelnemen aan Corrente kan met viool, altviool, cello, contrabas, hobo, klarinet, dwarsfluit, trompet, trombone en hoorn. Bespeel je een ander instrument, informeer dan naar de mogelijkheden door te mailen naar cursussen@delindenberg.com. Meer informatie over jeugdorkest Corrente kun je vinden in het cursusoverzicht.

Samenspel: Het klein akoestisch ensemble

Speel je liever in een klein ensemble dan in een groot orkest? Het klein akoestisch ensemble bestaat uit ongeveer zeven muzikanten. We spelen klassieke muziek, maar ook wereldmuziek en af en toe filmmuziek. Wat je speelt, bepaal je in overleg met de docent. Je kunt met alle instrumenten deelnemen. Meer informatie over dit ensemble kun je vinden in het cursusoverzicht.

Welke instrumenten kun je bespelen?

Voor deze cursus heb je je eigen instrument nodig, zodat je ook thuis kunt oefenen. Je kunt deze muzieklessen volgen op verschillende locaties. De instrumenten waar je les op kunt krijgen verschillen per locatie:

Centrum
accordeon, viool, gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), blokfluit, cello, conga, contrabas, cornet, drums, dwarsfluit, harp, hobo, hoorn, keyboard, klarinet, piano, saxofoon, trombone, trompet, percussie, ukelele en tuba.

Aldenhof
viool, gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), drums, dwarsfluit, keyboard, piano, saxofoon en ukelele.

Lent
gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), blokfluit, viool, dwarsfluit, keyboard, piano, mondharmonica en ukelele.

Oosterhout
gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), keyboard, piano, saxofoon.

Brakkenstein
blokfluit, klarinet, saxofoon, trompet, cornet, hoorn, trombone en bariton.

Moet je nog een instrument kopen? Cursisten van de Lindenberg krijgen op vertoon van hun cursistenpas korting op hun instrument bij verschillende winkels. Voor meer informatie, bekijk ons kortingenboekje.

Ervaring

Heb je nog nooit op een instrument gespeeld? Ook dan ben je van harte welkom bij Muziekles Klassiek. Binnen deze cursus kennen we niveau A t/m D. Niveau A is voor beginners, D staat voor ver gevorderd.
Cursisten die het Muziekles-traject 8-12 jaar afgerond hebben, stromen in op B- niveau of hoger.

Presentaties

Op een podium staan en je kunsten presenteren aan een publiek vormen een vast onderdeel van ons aanbod. Wanneer je optreedt is afhankelijk van het ensemble of orkest waar je in speelt.

Inschrijven

Selecteer de gewenste locatie en klik op inschrijven. Op het inschrijfformulier kun je aangeven op welk instrument je les wilt krijgen en hoeveel ervaring je hebt. Daar kun je ook je voorkeur voor een lesdag opgeven. Een docent neemt persoonlijk contact op om de lesdag en-tijd concreet af te spreken.

Ik heb me ingeschreven en dan?

Na de zomervakantie gaan onze muziekdocenten puzzelen en delen ze alle leerlingen (dat zijn er nogal wat!) in op basis van leeftijd, niveau, instrument en beschikbare plaatsen in het orkest en ensemble. Natuurlijk proberen ze daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen. Voor de start van het nieuwe seizoen (september) krijg je te horen waar jij bent ingedeeld.

Later inschrijven is mogelijk

Is het cursusseizoen al begonnen, maar wil je nog instromen? Dat is, mede afhankelijk van het gewenste moment van inschrijving, vaak nog mogelijk. Het cursusgeld wordt dan naar evenredigheid verrekend. Informeer naar de mogelijkheden door te mailen naar cursussen@delindenberg.com of bel 024 3273922.

Alternatieven en vervolgmogelijkheden

Uiteraard is het ook mogelijk om enkel instructielessen (groeps- of individueel) te volgen, zonder dat je in een ensemble of orkest speelt. Kijk hiervoor in het cursusoverzicht bij Muziekles duoles of individuele les. Wil je je liever richten op popmuziek, dan kun je terecht bij onze Pop & Rockschool, waarbij je naast de instructieles gaat spelen in een band.
Ook als je volwassen bent kun je blijven spelen in één van onze groepslessen, ensembles of kwartetten.

Proefles volgen of later instromen?

Wil je eerst kennismaken met een docent of instrument? Dan kun je een proefles individuele muziekles aanvragen. Omdat een docent speciaal voor deze proefles komt, zijn hier wel kosten aan verbonden. Later in het jaar instromen bij muziekles is, mede afhankelijk van het moment van inschrijven, vaak nog mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden door te mailen naar cursussen@delindenberg.com of bel 024 327 39 22.

Verschillende cursus opties:

M0001 190948
Aldenhof
38 lessen
Start 26 aug
i.o.
wekelijks
€ 479,00
Termijnen 8 x 61,44 euro*
Inschrijven
M0001 190332
Centrum
38 lessen
Start 26 aug
i.o.
wekelijks
€ 479,00
Termijnen 8 x 61,44 euro*
Inschrijven
M0001 190950
Lent
38 lessen
Start 26 aug
i.o.
wekelijks
€ 479,00
Termijnen 8 x 61,44 euro*
Inschrijven
M0001 190949
Oosterhout
38 lessen
Start 26 aug
i.o.
wekelijks
€ 479,00
Termijnen 8 x 61,44 euro*
Inschrijven

* Kortingen worden later verrekend

Ik wil me inschrijven

€ 479,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Docententeam

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.