Muziekles 8-10 jaar: individuele les

19 lessen

Docententeam Muziek voor 8-12 jaar

Diverse locaties, dagen en tijden
Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Les op een instrument voor kinderen

Ben jij 8, 9 of 10 jaar en weet jij al welk muziekinstrument je wilt gaan bespelen? Dan is ons muziektraject iets voor jou! Ook als je al even les hebt gehad op je instrument ben je van harte welkom. Je krijgt iedere week instructieles op je eigen instrument.

Muziekles-traject

Ons Muziekles-traject is gericht op het leggen van een solide muzikale basis op je instrument, maar vooral op het ontwikkelen van plezier voor het bespelen van dat instrument. Plezier ontstaat door direct liedjes te spelen. Het lezen en leren van noten gebeurt spelenderwijs terwijl we met de liedjes bezig zijn. Dus niet eerst uren oefenen op toonladders, maar direct resultaat behalen in het spelen van een lied en het optreden voor publiek. Er wordt gewerkt aan muzikale en instrumentale vaardigheden en kennis.

Samenspel

Vanaf september hoort bij deze muziekles wekelijks een gratis samenspel-les waarin je nummers gaat spelen en gaat improviseren. Door deze combinatie maak je al vanaf het begin muziek met andere kinderen en leer je spelenderwijs maat, ritme, notenschrift, luisteren en improvisatie. Als je in januari met de muziekles begint, is het vaak niet meer mogelijk om in te stromen op een samenspel-les en krijg je het eerste half jaar alleen instructieles. Ga je door in september, dan kun je vanaf dan weer bij een samenspel-les aansluiten. Heb je al langer les op je instrument, maar begin je pas net bij de Lindenberg, overleg dan met je docent of een eventuele late instroom in de samenspelgroep nog mogelijk is.

Lestijd

Je instructieles duurt 25 minuten. Heb je liever les in een klein groepje (twee of drie kinderen), ga dan terug naar het cursusoverzicht en selecteer Muziekles 8-10 jaar (duo-les).

Instrumenten

Voor deze cursus heb je je eigen instrument nodig zodat je ook thuis kunt oefenen. Je kunt deze muzieklessen volgen op verschillende locaties. De instrumenten waar je les op kunt krijgen verschillen per locatie:

Centrum
accordeon, viool (akoestisch of elektrisch), gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), blokfluit, cello, conga, contrabas, cornet, drums, dwarsfluit, harp, hobo, hoorn, keyboard, klarinet, piano, saxofoon, trombone, trompet, percussie, ukelele en tuba.

Aldenhof
viool, gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), drums, dwarsfluit, keyboard, piano, saxofoon en ukelele.

Lent
gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), blokfluit, viool (akoestisch of elektrisch), dwarsfluit, keyboard, piano en ukelele.

Oosterhout
gitaar (akoestisch, elektrisch of basgitaar), keyboard, piano, saxofoon.

Brakkenstein
blokfluit, klarinet, saxofoon, trompet, cornet, hoorn, trombone en bariton.

Moet je nog een instrument kopen? Cursisten van de Lindenberg krijgen op vertoon van hun cursistenpas korting op hun instrument bij verschillende winkels. Voor meer informatie, bekijk ons kortingenboekje.

Inschrijven

Selecteer de gewenste locatie en klik op inschrijven. Op het inschrijfformulier kun je aangeven op welk instrument je les wilt krijgen en hoeveel ervaring je hebt. Daar kun je ook je voorkeur voor een lesdag opgeven. Een van onze docenten neemt persoonlijk contact op om de lesdag en -tijd concreet af te spreken.

Vervolgmogelijkheden

Na het muziekles-traject, dat je meerdere jaren kunt volgen, kun je vanaf 11 jaar doorstromen naar de Pop en Rockschool of Muziekles Klassiek. Bij de Pop & Rockschool ga je naast je instructieles spelen in een band. Bij Muziekles Klassiek wordt de samenspelles vervangen door deelname aan ons jeugdorkest Corrente of het Klein Akoestisch ensemble.

Proefles volgen of later instromen?

Twijfel je nog over je instrument? Dan adviseren wij je om de cursus Instrument4you te volgen. Hier kun je kennismaken met verschillende instrumenten en krijg je de kans een instrument wat intensiever te verkennen. Daarnaast kun je ook een proefles individuele muziekles aanvragen. Omdat een docent dan speciaal voor jou komt, worden daar wel kosten voor in rekening gebracht. Later instromen bij muziekles is bijna altijd nog mogelijk, informeer naar de mogelijkheden door te mailen naar cursussen@delindenberg.com of bel 024 327 39 22.

Verschillende cursus opties:

M0001 191262 (n:- t:i30-19 f:1 b:0.2)
Aldenhof
19 lessen
i.o.
wekelijks
€ 329,00
Termijnen 4 x 85,38 euro*
Inschrijven
M0001 191263 (n:- t:i30-19 f:1 b:0.3)
Brakkenstein
19 lessen
i.o.
wekelijks
€ 329,00
Termijnen 4 x 85,38 euro*
Inschrijven
M0001 191264 (n:- t:i30-19 f:1 b:0.4)
Centrum
19 lessen
i.o.
wekelijks
€ 329,00
Termijnen 4 x 85,38 euro*
Inschrijven
M0001 191265 (n:- t:i30-19 f:1 b:0.5)
Lent
19 lessen
i.o.
wekelijks
€ 329,00
Termijnen 4 x 85,38 euro*
Inschrijven
M0001 191266 (n:- t:i30-19 f:1 b:0.6)
Oosterhout , Lokaal B19
19 lessen
i.o.
wekelijks
€ 329,00
Termijnen 4 x 85,38 euro*
Inschrijven

* Kortingen worden later verrekend

Ik wil me inschrijven

€ 329,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Docententeam Muziek voor 8-12 jaar

Het docententeam muziekles en samenspel 8-12 jaar, bestaat uit een aantal bevlogen muzikanten, die zich hebben gespecialiseerd in het omgaan met en arrangeren voor samenspelgroepen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Naast het volgen van bijscholingen, werken zij intensief samen om de kwaliteit van het materiaal en de lessen op een hoog niveau te houden. Want naast het eigen maken van je instrument, kunnen deze docenten je ook leren hoe je moet luisteren, gelijk spelen en improviseren.

Deze enthousiaste docenten zorgen ervoor dat je minimaal 2 maal per jaar kunt optreden voor je vrienden, ouders en bekenden.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.