Pop en rockschool (individuele les en band) 11-20 jaar

19 lessen

Docententeam Pop en Rock

Diverse locaties, dagen en tijden
Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Les op instrument en bandles

Welke jonge muzikant wil nou niet in een band spelen? Bij de Pop en Rockschool krijg je les op je instrument of zangles en je speelt in een band. Tijdens de individuele instructieles leer je spelen of zingen, noten lezen en bereid je de nummers voor. In de bandles speel je samen met anderen, altijd onder leiding van een docent. Dat betekent goed leren luisteren, improviseren en werken aan je podiumpresentatie. Minimaal drie keer per jaar bestijg je met je band het podium

Alle popinstrumenten en zang

In de Pop en Rockbands is er plaats voor zang, rap, drum, basgitaar, gitaar, blaasinstrumenten, piano's, keyboards, viool en alle andere in de pop gebruikelijke instrumenten. Heb je een minder gangbaar instrument of wil je spelen èn zingen, geef dat dan aan op het inschrijfformulier. Voor deze cursus heb je je eigen instrument nodig, zodat je ook thuis kunt oefenen. Moet je nog een instrument kopen? Cursisten van de Lindenberg krijgen op vertoon van hun cursistenpas korting op hun instrument bij verschillende winkels. Voor meer informatie, bekijk ons kortingenboekje.

Hoe lang duren de lessen?

Kies je voor individuele les, dan krijg je wekelijks 25 minuten priveles. Bandlessen duren meestal een uur, alhoewel dit bij top-bands (D-niveau) soms iets langer is en bij hele kleine bands soms iets korter.

Wil je liever instructieles met twee of drie anderen, ga dan terug naar het cursusoverzicht en selecteer Pop en Rockschool (duoles en band).

Ervaring

Heb je nog nooit op een instrument gespeeld? Ook dan ben je van harte welkom bij de Pop en Rockschool. Binnen de Pop en Rockschool kennen we niveau A t/m D. Niveau A is voor beginners, bands op D-niveau spelen zeer goed, schrijven eigen werk, regelen zelf optredens en doen mee aan wedstrijden. Alleen in een band spelen, dus zonder instructieles, kan ook, maar we stellen dan wel eisen aan je niveau.
Cursisten die het Muziekles-traject 8-12 jaar afgerond hebben stromen in op B- niveau of hoger. Wil jij je voorbereiden op een muziek-vakopleiding, dan kan dat in een van de top-bands. Geef dit aan op het inschrijfformulier.

Optredens

Pop en Rockbands treden vaak op. Zo sta je op het podium bij De Eerste Klap, Live on Stage en tijdens het Lindenberg Festival. Daarnaast waren ze afgelopen jaar ook te vinden bij de Tussendoortjes op het Foyer-podium en de Music Meeting.

Inschrijven

Selecteer de gewenste locatie en klik op inschrijven. Op het inschrijfformulier kun je aangeven op welk instrument je les wilt krijgen en hoeveel ervaring je hebt. Daar kun je ook je voorkeur voor een lesdag opgeven. Een docent neemt persoonlijk contact op om de lesdag en tijd concreet af te spreken.

Ik heb me ingeschreven, en dan?

Na de zomervakantie gaan onze muziekdocenten puzzelen en delen ze alle leerlingen (dat zijn er nogal wat!) in op basis van leeftijd, niveau, instrument en beschikbare plaatsen in bands. Natuurlijk proberen ze daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen. Voor de start van het nieuwe seizoen (september) krijg je te horen waar jij bent ingedeeld.

Later inschrijven is mogelijk

Is het cursusseizoen al begonnen, maar wil je nog instromen? Dat is, afhankelijk van het moment van inschrijven, vaak nog mogelijk. Het cursusgeld wordt dan naar evenredigheid verrekend. Informeer naar de mogelijkheden door te mailen naar cursussen@delindenberg.com of bel 024 3273922.

Als je al een band hebt

Speel je al in een band, wil je wekelijks repeteren, graag optreden en regelmatig begeleiding krijgen van een professional, neem dan contact op met de coordinator van de Pop en Rockschool via cursussen@delindenberg.com of kijk even in het cursusoverzicht bij Bandcoaching. Er zijn veel mogelijkheden.

Alternatieven en vervolgmogelijkheden

Je kunt de Pop en Rockschool blijven volgen tot je 20 jaar bent. Uiteraard is het ook mogelijk om enkel instructielessen (groeps of individueel) te volgen zonder dat je in een band speelt. Kijk hiervoor in het cursusoverzicht bij Muziekles duoles of Muziekles individuele les. En hou je meer van klassieke muziek? Kijk dan eens bij Muziekles Klassiek 11-18 jaar. Bij deze cursus speel je naast je instructieles niet in een band, maar in ons Jeugdorkest Corrente, een ensemble of een strijkkwartet.

Na de Pop en Rockschool kun je blijven spelen in een volwassenenband. Daarnaast bieden we verschillende groepslessen aan op verschillende instrumenten, specifiek voor volwassenen. Ook op het gebied van zang bieden we een gevarieerd aanbod groepslessen en koren. Dus geen reden om te stoppen met muziek na je 20e bij de Lindenberg.

De Pop en Rockschool heeft een eigen Facebookpagina: Lindenbergpopenrock
Filmpjes van optredende bands zijn te vinden op Youtube: Lindenberg pop en rock

Verschillende cursus opties:

M0001 191286 (n:P t:i25-19 f:1 b:0.2)
Aldenhof
19 lessen
i.o.
wekelijks
€ 425,00
Termijnen 4 x 109,38 euro*
Inschrijven
M0001 191287 (n:P t:i25-19 f:1 b:0.4)
Centrum
19 lessen
i.o.
wekelijks
€ 425,00
Termijnen 4 x 109,38 euro*
Inschrijven
M0001 191288 (n:P t:i25-19 f:1 b:0.5)
Lent , Lokaal 109
19 lessen
i.o.
wekelijks
€ 425,00
Termijnen 4 x 109,38 euro*
Inschrijven
M0001 191289 (n:P t:i25-19 f:1 b:0.6)
Oosterhout , Lokaal B19
19 lessen
i.o.
wekelijks
€ 425,00
Termijnen 4 x 109,38 euro*
Inschrijven

* Kortingen worden later verrekend

Ik wil me inschrijven

€ 425,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Docententeam Pop en Rock

De banddocenten van de Pop en rockschool zijn behalve docent zelf ook bandlid, ze weten precies hoe het is om samen muziek te maken, en hoe het is om op het podium te staan. Dat brengen ze ook over in de bandlessen, dat een band ook een sociale structuur is waarin je leert hoe je met elkaar om kunt gaan om een doel te bereiken. Het belangrijkste is dat ze proberen muzikaal het beste uit jou te halen. Hoe verder een band komt des te meer de docent een coach word in plaats van de leraar. Alle banddocenten bij de Lindenberg hebben een muziekvakopleiding gevolgd.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.