Instrument4you: instrumentenoriëntatie 7-10 jaar

18 lessen

Elly Nijenhof

Diverse locaties, dagen en tijden
Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Ontdek je instrument

Piano, dwarsfluit, viool, drums, saxofoon, gitaar, trompet of toch iets anders? Bij Instrument4you ga je ontdekken welk instrument het beste bij jou past. Je gaat spelen op eenentwintig verschillende instrumenten. Hoe krijg je geluid uit een blaasinstrument? Hoe voelt een viool op je schouder? Is drummen, spelen met handen en voeten tegelijk, moeilijk? En welke klank past het beste bij jou? Je ontdekt het allemaal in deze orientatiecursus en waarschijnlijk weet je aan het eind van de cursus met welk instrument je verder wilt.

Instrumenten

Voor deze cursus heb je geen eigen instrument nodig en gebruik je de instrumenten van de Lindenberg

Deel 1: Instrumenten uitproberen

In het eerste gedeelte van de cursus zit je in een groepje van maximaal zes kinderen. Onder leiding van een docent ga je spelen op echte blaas-, strijk-, toets-, snaar- en slaginstrumenten. Op elk instrument ga je ook samen muziek maken: een liedje spelen, mee drummen met een popnummer op een cd, of piano spelen en om de beurt een eigen melodietje verzinnen.
Om te onthouden welke instrumenten je hebt gehad en wat je ervan vond, vul je af en toe een muziekrapportje in. Als je alle instrumenten geprobeerd hebt, heb je ontdekt welke instrumenten je leuk vindt.

Deel 2: Verder ontdekken van 1 of 2 instrumenten

Aan het einde van dit eerste deel kies je een of twee instrumenten uit waarop je verder wilt spelen in het tweede gedeelte van deze cursus. Je gaat je gekozen instrument(en) verder ontdekken. Dat doen we door samen een paar nummers in te studeren.

Presenteren

Tijdens de laatste les laten we horen wat we geleerd hebben en mogen ouders, broertjes en zusjes en opa en oma naar jullie komen luisteren.

Let op: Aanpassingen lestijden mogelijk

Instrument4you is een populaire cursus. Als de groepen te vol worden kan het zijn dat de docent ervoor kiest de groep te splitsen. Hierdoor kunnen de lestijden iets veranderen.

Vervolgmogelijkheden

Na deze cursus kun je doorstromen naar ons muziekles-traject voor kinderen van 8-12 jaar, waar je naast je les op je instrument een samenspel-les krijgt aangeboden. Ook kun je doorstromen naar onze groepslessen gitaar of popzingen.

Proefles volgen of later instromen?

De eerste les van onze cursussen is altijd een open les. Je kunt tijdens deze proeflessenweek gewoon binnenlopen en meedoen. Is de cursus al gestart, neem dan contact op met cursussen@delindenberg.com of bel 024 327 39 22. Later instromen is vaak nog mogelijk. Bij latere instroom kunnen wij niet garanderen dat je nog alle instrumenten kunt uitproberen. Deze cursus heeft meerdere startmomenten per jaar.

Verschillende cursus opties:

M0001 191401 (c:118K b:1.1)
Centrum , Lokaal 20
18 lessen
Start 20 jan
ma van 16:35 tot 17:25
wekelijks
€ 205,00
Termijnen 4 x 54,38 euro*
Inschrijven
M0001 191462 (c:118k b:3.4)
Centrum , Lokaal 23
18 lessen
Start 22 jan
wo van 13:20 tot 14:10
wekelijks
€ 205,00
Termijnen 4 x 54,38 euro*
Inschrijven
M0001 191404 (c:118K b:3.2)
Centrum , Lokaal 23
18 lessen
Start 22 jan
wo van 14:10 tot 15:00
wekelijks
€ 205,00
Termijnen 4 x 54,38 euro*
Inschrijven
M0001 191405 (c:118K b:3.3)
Centrum , Lokaal 23
18 lessen
Start 22 jan
wo van 15:00 tot 15:50
wekelijks
€ 205,00
Termijnen 4 x 54,38 euro*
Inschrijven

* Kortingen worden later verrekend

Ik wil me inschrijven

€ 205,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Elly Nijenhof

Elly Nijenhof werkt al 32 jaar als dwarsfluitdocente bij de Lindenberg. Naast dwarsfluit-, blokfluit- en oriëntatielessen geeft zij ook Muziek en Instrument aan 6- en 7-jarige kinderen. Elly heeft de Lichte Muziek opleiding dwarsfluit en zang gevolgd op het conservatorium van Rotterdam, is vrij breed georiënteerd en houdt van verschillende soorten stijlen muziek, waaronder klassiek, jazz, pop en wereldmuziek. Naast het lesgeven heeft zij in verschillende orkesten gespeeld, waaronder het Metropole Orkest, en in diverse dwarsfluit-ensembles. Ook heeft Elly gezongen in close harmony groepen en diverse bands en combo's. Sinds kort heeft zij twee duo's. Eén met goede vriend Arie Willemsen waarmee zij wereldmuziek vertolkt en het andere duo met klassiek pianist Jan van Egmond. Als hobby gaat Elly graag op reis. Ze reist in de schoolvakanties de hele wereld over om verschillende soorten muziek te beluisteren en met de lokale musici te spelen. Zij neemt dan ook altijd haar houten dwarsfluit/blokfluit mee in haar koffer! Elly speelt al 50 jaar met veel plezier dwarsfluit en blokfluit en allerlei andere fluiten. Ze geeft al 40 jaar les en is nog steeds heel enthousiast! Haar motto: ga fluitend door het leven.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.