Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd Leeftijd: 
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Musicalklas 4-6 jaar (A)
€ 135,-
Bekijk opties

Musicalklas 4-6 jaar (A)

Icon/Docent Docent(en): Eva van den Bosch

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 18 september 2020

Icon/Datum Lesdag: vrijdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 4 - 6 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Zingen, dansen én acteren

Hou jij van zingen? Doe je het liefste lekker gek? Dans je graag? Dan is de Musicalklas 4-6 jaar echt iets voor jou! In een musical wordt zang, dans en spel gecombineerd om een verhaal te vertellen. In deze cursus maak je spelenderwijs kennis met deze drie disciplines. Leer en ontdek hoe leuk musical is!

Lees meer

Wat doen we in deze Musicalklas?

Tijdens de cursus ga je lekker veel zingen, dansen en acteren. Zo leer je liedjes uit je hoofd te zingen en dans je op de leukste kinderliedjes uit verschillende kindermusicals! Daarnaast leer je de basisbeginselen van acteren, zoals het spelen van emoties, stemgebruik en improvisatie. Dit doen we in de vorm van leuke acteerspelletjes die de fantasie prikkelen en bijdragen aan persoonlijke en sociale vaardigheden zoals doorzettingsvermogen, samenwerking en zelfvertrouwen.

Voor jongens en meisjes

Deze cursus is voor meisjes en jongens die houden van dansen, zingen en toneelspelen. Ervaring is niet nodig. Tijdens de cursus wordt toegewerkt naar een eindpresentatie die we aan het einde van de cursus spelen in een van de zalen of in het eigen lokaal bij de Lindenberg.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen of sokken. Draag je haar vast.

Vervolgmogelijkheden

Na deze Musicalklas kan je doorgaan met musical bij de Musicalklas 6-8 jaar.

Wie geeft er les?

Eva van den Bosch

Eva van den Bosch is muziektheaterdocent, theatermaker en zangeres. In 2013 studeerde zij af aan...

Eva van den Bosch is muziektheaterdocent, theatermaker en zangeres. In 2013 studeerde zij af aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem aan de opleiding Muziektheater. Vanaf 2014 speelt zij haar (jeugd)theatervoorstellingen in theaters door het hele land. In 2016 werd ze door Fonds Podiumkunsten uitgeroepen tot veelbelovende nieuwe theatermaker en In de twee jaar die aan dit traject verbonden zijn, kreeg ze de kans kennis op te doen bij leermeesters als o.a. Herman van Veen.

Naast het spelen van voorstellingen geeft Eva sinds zes jaar met veel plezier en passie zang- en muziektheaterlessen. Eerder was ze als muziektheaterdocent verbonden aan de muziekscholen in Arnhem, Utrecht, Scherpenzeel en als zangdocent aan de Nederlandse Musicalacademie.

Haar praktijkervaring als podiumkunstenaar en de vele facetten die hieraan verbonden zijn, neemt zij graag mee in haar lessen. Eva is oorspronkelijk stem-technisch klassiek geschoold maar heeft zich na haar opleiding minstens zoveel gericht op het musical-, kleinkunst- en popgenre. Met die achtergrond biedt zij een breed scala aan muziekstijlen aan in haar lessen, met als doel iedereen zijn eigen stijl te laten ontdekken.

En zingen op een podium, alleen of in een koor, houdt nog zoveel meer in: Hoe sta je bijvoorbeeld op een podium? Wat doe je als je zenuwachtig bent? Hoe zorg je dat jij gezien wordt? hoe sta je in je eigen kracht? En in koorvorm: hoe zing je samen het mooiste? Naast heerlijk zingen, dansen en acteren passeren ook deze vragen (al naar gelang de inhoud van de cursus) de revue.

Eva:  “Als je vergeet dat je klein bent geweest, word je later onherroepelijk een vervelend groot mens”. Dit is een zin van Jozef van den Berg, een acteur en poppenspeler die mij inspireert sinds ik een klein meisje ben. Zijn woorden heb ik goed in mijn oren geknoopt en ik ontdekte dat zingen, als je dit gaandeweg niet wil vergeten, een van de beste en fijnste dingen om te doen. Als docent vind ik muzikale ontwikkeling dus net zo belangrijk als het leren bewust te zijn van wie je bent. Als je jezelf en je mooie noten met elkaar kan combineren: dan ontstaat er magie. Dat is wat ik dolgraag door wil geven."

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

De cursussen voor seizoen 2020/2021 (vanaf september) staan nu online onder de knop Cursusaanbod! Schrijf je nu in voor de leukste cursussen in muziek, theater, dans, schrijven en beeldende kunst.