Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Open Nijmeegs strijkorkest
€ 189,-
Bekijk opties

Open Nijmeegs strijkorkest

Icon/Docent Docent(en): Sabine Vieregge

Icon/Lessen Aantal: 10 lessen

Icon/Datum Startdatum: 25 sep of 12 feb

Icon/Datum Lesdag: zaterdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Tweewekelijks

Wat kun je verwachten?

Strijkorkest met zielsverwanten

Wil je graag in een ensemble spelen, maar niet een jaar lang vastzitten aan een wekelijks terugkerende repetitieavond? Of wil je proeven hoe het is om te spelen in een strijkorkest met zielsverwanten? Kies dan eens voor een kortlopend project! Zo heeft de Lindenberg het nieuwe Open Nijmeegs Strijkorkest dat onder de bezielende leiding staat van docent/dirigent Sabine Vieregge.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Voor strijkers die samen willen musiceren

Ben je ouder dan 18 jaar en speel je reeds een jaar of drie viool of ben je al een eind gevorderd op contrabas, viool of altviool dan ben je van harte uitgenodigd om mee te doen. Je zult veel plezier beleven aan dit ongedwongen musiceren, zonder hinder van prestatiedruk. Op dit moment is er plaats voor de strijkersgroepen: violen, altviolen en contrabassen.
Kortom, een orkest op maat voor volwassen strijkers die graag het plezier van samen muciseren willen beleven.

Repeteren voor uitvoering

Ieder project duurt 9 lessen en wordt afgesloten met een uitvoering. De repetitie duurt telkens 2 uur.

Korting op een knipkaart

Muzikanten die in een band of ensemble van de Lindenberg spelen of in een Lindenbergkoor zingen krijgen 15% korting op de prijs van een Knipkaart (van 5 of 10 individuele lessen). Deze knipkaart kun je gebruiken bij een docent naar keuze op een moment dat het jou uit komt.

Wie geeft er les?

Sabine Vieregge

Sabine Vieregge (bandleider, violiste en zangeres van Voz Cantante) werd in 1977 geboren in Beek-Ubbergen uit een zeer muzikaal gezin. Op 9-jarige leeftijd begon zij met vioolspelen en leerde zij zichzelf ook pianospelen. In 2003 behaalde zij haar diploma in de richting klassieke viool aan het Rotterdams Conservatorium. Kort daarna specialiseerde zij zich in Spaanse zang en Spaanse en Latin muziek. Zij speelde bij verschillende orkesten zoals het Nederlands Begeleidingsorkest, l’Orchestre Particolare, HOC, NASKA, Guido’s Orchestra en het Maestro Jules Orkest. Met haar strijkkwartet begeleidde zij o.a. de Nationale reisopera en Ernst Daniel Smid.

Vanaf 2005 tot op heden is zij concertmeester bij het Flair begeleidingsorkest en vanaf 2017 Concertmeester van Het Orkest Over de IJssel o.l.v Hans Groen en sinds 2018 concertmeester van Het Eric Milton Orkest. Zij is gespecialiseerd in klassieke, Latin, Latijns-Amerikaanse, Spaanse, Cubaanse en improviserende muziek en bandleider van de band Voz Cantante waarin zij naast vioolspelen ook Spaanstalig zingt. Sinds 2018 maakt zij deel uit van The European Danzon Orchestra o.l.v. van Andre Groen. Samen met Eric Van Donkersgoed treedt zij ook op in duo Spanish Blues. Sinds 2018 speelt en studeert Sabine barokviool.
Sinds 2003 geeft Sabine met veel plezier en passie viool en pianoles in haar eigen lespraktijk te Nijmegen en sinds 2019 aan de Lindenberg. Naast lesgeven dirigeert Sabine het ONS (Open Nijmeegs Strijkkwartet) en het mini-Corrente jeugdorkest, beide aan de Lindenberg.

Sabine Vieregge (bandleider, violiste en zangeres van Voz Cantante) werd in 1977 geboren in…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps