Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Piano: groepsles beginners 55+ (A)
€ 325,-
Bekijk opties

Piano: groepsles beginners 55+ (A)

Icon/Docent Docent(en): Willie Hautvast

Icon/Lessen Aantal: 16 lessen

Icon/Datum Startdatum: 22 sep

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 55 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Starterscursus voor volwassenen

Je bent nooit te oud om een instrument te leren bespelen. En samen spelen is gezelliger, goedkoper en leerzamer dan alleen. Want door samen te spelen leer je luisteren, samenspelen en improviseren. Daarom bieden wij speciaal voor beginnende volwassenen deze laagdrempelige cursus aan. Je krijgt les op een moderne manier en volgens de laatste didactische inzichten: je doet veel op het gehoor en speelt vanaf het begin ook samen. Verwacht geen traditionele pianoles waarin je eerst de noten leert en ze daarna pas speelt. Je leert pianospelen en muziek maken, noten lezen komt dan vanzelf. Alle muziekstijlen komen aan bod en vanzelfsprekend is er ook aandacht voor improvisatie en akkoorden.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Groepsles

Bij deze cursus krijg je les in een groepje van 3 tot 6 volwassenen (mede afhankelijk van het gekozen instrument).

Instrumenten

Voor deze cursus heb je een eigen instrument nodig zodat je ook thuis kunt spelen en oefenen. Moet je nog een instrument kopen? Cursisten van de Lindenberg krijgen op vertoon van hun cursistenpas korting op hun instrument bij diverse winkels. Voor meer informatie, bekijk ons kortingenboekje.

Je hebt nu de groepsles voor beginners geselecteerd van het instrument dat in de titel van de cursus staat, maar we bieden deze groepslessen aan voor verschillende instrumenten: basgitaar, gitaar, contrabas, drums, harp, koperblazers, piano, saxofoon, ukelele, cello en viool. Bekijk deze cursussen in het cursusoverzicht.

Vervolgmogelijkheden

Na de groepsles voor beginners kun je doorstromen naar de groepslessen op niveau B, C of D in het door jou gekozen instrument. De lestijden worden bij deze niveaus in overleg gepland. Daarnaast bieden we diverse ensembles, kwartetten en bands waar je met je instrument in terecht kunt.

Later instromen?

Is de cursus al gestart en wil je nog instromen? Kies dan bij de opties de juiste locatie, lesdag en tijd. Wanneer er nog plek is zie je dat aan de groene button 'Instromen'. Staat er 'Inschrijven niet meer mogelijk', dan is de cursus vol en is instromen helaas niet meer mogelijk.

Wie geeft er les?

Willie Hautvast

Willie Hautvast is geboren in een zeer muzikale familie. Zijn vader was een in Nijmegen en omstreken bekende componist/arrangeur en professioneel klarinettist. Zijn opa was bassist in het Limburgs symfonieorkest en zijn broers waren ook allemaal muzikanten. Het was in deze familie vanzelfsprekend dat kinderen muziekles kregen. Willie begon dus al op jonge leeftijd met piano spelen. Toen hij 7 jaar werd mocht hij op pianoles maar toen hij 8 werd wilde hij er dolgraag weer vanaf; hij vond de lessen helemaal niet leuk. De leraren waren streng en hij mocht alleen muziek spelen die zij “leuk” en/of “geschikt” vonden. Als hij weer eens niet geoefend had was het sowieso foute boel.

Dat doet Willie in zijn lessen (waarschijnlijk daarom) helemaal anders. Leerlingen spelen vanzelfsprekend muziek die ze zelf graag willen spelen! Er is voor piano zo ontzettend veel muziek en in alle stijlen en van alle moeilijkheidsgraden, dat er werkelijk voor ieders smaak meer dan genoeg is. 

Uiteindelijk is het met Willie en de piano nog helemaal goed gekomen; hij is vanaf zijn middelbare schooltijd heel fanatiek gaan spelen en heeft in Utrecht en Arnhem op het conservatorium gezeten. Willie houdt van alle stijlen muziek, van Klassiek tot Pop en Jazz.  Zeg maar van Chopin tot Einaudi!

Piano spelen noemt hij niet zijn beroep en ook niet zijn hobby, het is zijn passie. In zijn vrije tijd doet hij niets liever dan zelf spelen. En wat ook heel leuk is: iedereen kan leren pianospelen, want het instrument is beslist niet moeilijk!

Willie Hautvast is geboren in een zeer muzikale familie. Zijn vader was een in Nijmegen en…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Het actuele cursus- en theateraanbod loopt tot de zomer.
Op 1 juni komen de voorstellingen en cursussen die vanaf september starten online.
Houd de website in de gaten.