Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Piano verdieping: vlot over de toetsen (D)
€ 327,-
Bekijk opties

Piano verdieping: vlot over de toetsen (D)

Icon/Docent Docent(en): Berry van Berkum

Icon/Lessen Aantal: 16 lessen

Icon/Datum Startdatum: 17 sep

Icon/Datum Lesdag: donderdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Tweewekelijks

Wat kun je verwachten?

Piano voor gevorderden

In deze praktische cursus voor pianisten en andere toetsenisten met ervaring ontwikkel je je toetsgevoel zo dat je gemakkelijker speelt in alle toonsoorten. Door oefeningen met akkoorden voelen je vingers zich steeds meer thuis op het hele klavier. Het studiemateriaal geeft aanleiding tot variëren en improviseren met blues. De cursus is het meest effectief als je regelmatig thuis studeert. Je hebt les in een groepje.

Lees meer

Improviseren

Je leert hoe de beruchte quintencirkel in elkaar zit en je ontdekt dat ook die speelbaar is. Je hebt geen angst meer voor veel mollen en kruizen. Na een jaar begeef je je met plezier in de rijke wereld van de blues waarbij je in samenspel met anderen merkt dat improviseren te ontwikkelen is. Je krijgt inzicht in kadensen en je ziet dat lichte en klassieke muziek harmonisch dicht bij elkaar liggen.

Jazz, blues en klassieke muziek

Je ontdekt wat de basis is van ons westerse toonsysteem. Je speelt door de quintencirkel door middel van verschillende oefeningen met akkoorden. We kijken samen naar voorbeelden in jazz en klassieke muziek en transponeren die. Afhankelijk van het niveau van jou en je medecursisten komen we toe aan 7-, 9-, 11- en 13-akkoorden, die onder andere in de jazz veel toegepast worden. Ook variëren we op akkoordschema's en tenslotte gaan we heerlijk improviseren op pure bluesschema's. Dit doen we natuurlijk weer in verschillende toonsoorten.

Voor gevorderde toetsenisten

Dit is een cursus voor alle toetsenisten die gemakkelijker willen spelen in verschillende toonsoorten, inzicht willen krijgen in akkoorden, maar vooral nieuwsgierig zijn en graag achter de toetsen zitten. En dan nu eens zonder bladmuziek.

Op niveau

Bij de eerste bijeenkomst stellen we aan de hand van het niveau van de cursisten een werkbare groep samen. Daarna volgt in overleg definitieve plaatsing of krijg je een doorverwijzing.


Wie geeft er les?

Berry van Berkum

Berry van Berkum is pianist/organist en componist. Hij liet zich de laatste jaren zien als improvisator in verrassende samenstellingen. De grenzen van jazz en klassieke muziek worden iedere keer verkend en afgetast. Zie ook: www.berryvanberkum.nl.

Berry van Berkum is pianist/organist en componist. Hij liet zich de laatste jaren zien als...

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps