Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Podcasts maken
€ 229,-
Bekijk opties

Podcasts maken

Icon/Docent Docent(en): Jozien Wijkhuijs, Patrick Feijen

Icon/Lessen Aantal: 9 lessen

Icon/Datum Startdatum: 10 feb

Icon/Datum Lesdag: vrijdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Podcasts zijn overal. In allerlei vormen, over ontelbare onderwerpen. Een podcast is een verhaal verteld in geluid. Lijkt het je wat om zelf een podcast te maken? Kom het uitproberen!

Lees meer

De cursus werkt stapsgewijs toe naar het maken van een eigen podcast

We beginnen met een inleiding over wat voor soort podcasts er zijn, welke vormen je kunt kiezen en wat de voor- en nadelen van die vormen zijn. Daarnaast leer je een verhaal schrijven en dat om te werken in een podcastscript. Met het script in de hand, ga je tenslotte praktisch aan de slag met opnameapparatuur en montagesoftware: hoe neem je op en hoe monteer je? Uiteindelijk maak je zelf een podcast van ongeveer 5 minuten.

Je krijgt les van twee docenten

Jozien Wijkhuijs is een ervaren podcastmaker. Zij geeft de inleidende en praktische lessen: over soorten podcast en opname- en montagetechniek.
Patrick Feijen is een ervaren scriptmaker. Hij geeft een aantal lessen in het verzinnen van een klein verhaal en hoe daar een podcastscript van te maken.

Praktisch

De voor de cursus noodzakelijke opnamespullen zijn op de Lindenberg aanwezig. Neem wel je eigen laptop mee. In de les gaan we aan de slag met het audioprogramma Audacity; open source software die je gratis kunt downloaden. Zorg dat je de laatste versie op je laptop hebt staan. Check dat even vlak voor de cursus start. Met Audacity op je eigen laptop, kun je na de cursus verder met zelf podcasts maken.

Wie geeft er les?

Jozien Wijkhuijs

Jozien Wijkhuijs is journalist, schrijver en radiomaker. Tot voor kort was ze Chef Audio bij Hard//hoofd. Ze zit in audiocollectief Horens, waar ze werkt voor opdrachtgevers als de Rijkscollectie Erfgoed en Het Noord-Brabants Museum. Ze werkte in opdracht voor onder andere De Wintertuin, de Universiteit Utrecht, 99% Invisible en Radio Kras. Samen met radiomaker Dennis Gaens maakt ze ‘audiotours voor het dagelijks leven’ en de fictiepodcast Dat dus., die in september 2021 op het ILFU in première is gegaan.

Jozien Wijkhuijs is journalist, schrijver en radiomaker. Tot voor kort was ze Chef Audio bij…

Lees meer

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor…

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps