Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Pottenbakken (A,B,C)
€ 409,-
Bekijk opties

Pottenbakken (A,B,C)

Icon/Docent Docent(en): Annemarie Woudsma , Els Schreijer , Docententeam Beeldend

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 09 sep 2024, 10 sep 2024, 11 sep 2024, 12 sep 2024, 15 sep 2024, 20 jan 2025, 21 jan 2025, 22 jan 2025, 23 jan 2025 of 26 jan 2025

Icon/Datum Lesdag: zondag , maandag , dinsdag , woensdag , donderdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

In deze cursus leer je draaien op de elektrische schijf. We gaan aan de slag met centreren om zo een kom, beker en vaas te maken. Je leert het afdraaien en het afwerken van je werkstukken. We werken de gemaakte werkstukken af met engobes en/of glazuren.

Afhankelijk van je interesse is er ruimte voor eigen vragen zoals het maken van een pot met deksel, theepot en het maken van oren aan je werkstuk.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Voor wie?

De cursus is zowel geschikt voor de beginner als voor degene die al eerder heeft gedraaid.

Wat gaan we doen?

Iedere les start met een korte demonstratie waarna je onder begeleiding zelf aan de gang gaat. Voor iedereen is er een elektrische draaischijf.

Praktische informatie

We werken in het keramieklokaal. Zorg wel zelf voor oude kleren en een handdoek.

Wie geeft er les?

Annemarie Woudsma

Annemarie Woudsma is afgestudeerd als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan ArtEZ, heeft les gegeven in beeldende vorming op een middelbare school en bij Stichting Kunst in de Klas, bij theaterprojecten op basisscholen en de specialisatie keramiek gedaan aan de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. In haar vrije tijd is ze naast keramiek ook graag bezig met fotografie en filmen.

Puur met klei en onze handen werken blijft fascineren! We raken nooit uitgeleerd, er valt altijd weer iets nieuws te ontdekken of te proberen. Of het nu de techniek van het draaien betreft, monteren, decoreren of het proces van glazuren: het blijft een boeiend leerproces waarbij we steeds weer met verbazing en verassing kunnen kijken naar het resultaat dat uit onze handen is gekomen. Werken met klei maakt dat we 'uit ons hoofd’ komen en met onze handen leren denken en voelen. Dat geeft enorme voldoening.

 

Annemarie Woudsma is afgestudeerd als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan ArtEZ, heeft les…

Lees meer

Els Schreijer

Els Schreijer is een gepassioneerde keramist die als gezel is opgeleid. Ze heeft zich jarenlang ondergedompeld in de magische wereld van de keramiek en zich bekwaamt in allerlei technieken. Keramiek geeft haar ontspanning, ze komt in een flow en dat gevoel, die vreugde wil ze delen met zoveel mogelijk mensen door het geven van workshops en lessen. Haar hart ligt bij het draaien van keramiek en ze geniet ervan om haar gedraaide werken verder te verfijnen en te verfraaien met verschillende technieken of behandelingen. Hoe meer tijd en moeite ze erin steekt, hoe meer voldoening ze eruit haalt. 

Els houdt van experimenteren en imperfecties geven veel schoonheid aan keramiek; Wabi Sabi! Dat is een Japanse filosofie die de schoonheid van het onvolmaakte viert. Dus wees niet bang om fouten te maken, maar geniet van het proces en het resultaat. Keramiek is een kunstvorm die je blij maakt! Kom je met me meespelen, leren en ontdekken? 

Els Schreijer is een gepassioneerde keramist die als gezel is opgeleid. Ze heeft zich jarenlang…

Lees meer

Docententeam Beeldend

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps