Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Productiegroep theater 14-15 jaar (B,C)
€ 514,-
Bekijk opties

Productiegroep theater 14-15 jaar (B,C)

Icon/Docent Docent(en): Yvonne Laan

Icon/Lessen Aantal: 30 lessen

Icon/Datum Startdatum: 13 sep 2024

Icon/Datum Lesdag: vrijdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 14 - 15 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

In de cursus ‘Productiegroep theater’ maak je met zijn allen een theatervoorstelling. Elk jaar kiezen we een thema of inspiratie (van een bekend stuk bijvoorbeeld) en daar gaan we mee aan de slag. Met de ideeën die er zijn, gaan we in de lessen improviseren en verzinnen we een verhaallijn. Via spelopdrachten worden de rollen steeds duidelijker en ontstaat er langzamerhand een script. En uiteindelijk sta je daar, met de groep, op het podium, in de spotlights, voor publiek. 

Tijdens deze cursus heb je veel inbreng wat betreft de inhoud van de voorstelling. In de lessen ga je aan de slag met improviseren, het spelen van een personage, samenspel, gebruik van je stem, ingeleefd spelen, noem maar op. Dat betekent dat je altijd goed meedoet met de repetities en op tijd je tekst leert. 

Voor jongeren met enige ervaring 

Deze productiegroep is bedoeld voor jongeren van 14 – 15 jaar oud met minimaal één jaar toneelles bij de Lindenberg of elders.  

Kledingadvies 

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen of sokken. 

Wie geeft er les?

Yvonne Laan

Yvonne Laan studeerde aan ArtEZ, studierichting docent drama. Als theatermaker geeft ze les en maakt ze voorstellingen met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en is ze gespecialiseerd in het werken met mensen met een beperking. Ze schrijft haar scripts zelf en op maat, geïnspireerd door de spelers zelf. Ze heeft een eigen stijl waar altijd een zekere dosis humor in zit. Daarnaast werkt Yvonne als creatief begeleidster in reïntegratieprojecten en dagbesteding. Yvonne werkt altijd vanuit de mensen: wat speelt er, wat zijn de verlangens, wat zijn de mogelijkheden en hoe kan ze haar leerlingen stimuleren? Zo ontvouwt er een proces, waarin plezier, onderzoeken en doen centraal staat.

Yvonne Laan studeerde aan ArtEZ, studierichting docent drama. Als theatermaker geeft ze les en…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps