Creative writing

Creative writing

Wilma Eras Manon Emons Patrick Feijen

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 22 jan. ma 19:30 - 21:00 10€ 175,00 Huidige pagina

Kennismaken met tekstvormen en technieken

In de cursus maak je kennis met verschillende tekstvormen, schrijfoefeningen en brainstormtechnieken uit proza, poëzie en toneelschrijven. Je krijgt les van drie docenten op dit gebied. Doel van de cursus is dat je creatiever leert omgaan met je eigen schrijfwerk. Dat kan fictie zijn, maar ook non-fictie. Iedere tekst is tenslotte altijd een verhaal dat geschreven wordt.

Hoe gaan we te werk?

Je werkt met korte schrijfopdrachten in de les. Er is geen huiswerk. De cursus is ideaal voor mensen die wat willen bijleren over schrijven, maar daar maar één avond in de week tijd voor hebben.

Voor wie is de cursus Creative Wrting

De cursus Creative Writing is bedoeld voor iedereen die schrijft en daarbij wel wat extra ‘out of the box-schrijftechnieken kan gebruiken. Hoe verzin je personages? Hoe krijgt een tekst een eigen stem? Stap uit je vaste schrijfpatroon en verras jezelf!

Wilma Eras

Wilma Eras is een ervaren schrijfdocent met als specialisatie proza. Daarnaast is ze op dit moment werkzaam als tekstredacteur en schrijfcoach.

Haar grootste kick is om mensen zo te begeleiden dat ze precies kunnen uitdrukken wat ze willen vertellen in een verhaal.

Manon Emons

Manon Emons is tekstschrijver en schrijfdocent. ‘Tekstcreatie’. Zo vat Manon het graag samen. Hieronder vallen de zakelijke en commerciële teksten die zij schrijft voor het bedrijfsleven, maar ook de lessen creatief schrijven (proza en poëzie). En dat ligt dichter bij elkaar dan je denkt. Welke tekst je ook schrijft, het gaat over verhalen, beelden, de opbouw van een tekst, het ritme in de zinnen. Manon zit zelf midden in het schrijfproces, ze weet dus als geen ander waar je tegenaan loopt én hoe je dit kunt oplossen. www.emonszaak.nl

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

  1. - Afdeling Cursussen

    Leuk dat je deze cursus wilt volgen. Op dit moment wordt er al voor de cursus ingeschreven. We gaan er van uit dat op het moment van de start van de cursus voldoende inschrijvingen zullen zijn. Mocht het anders zijn, dan word je hierover bijtijds geïnformeerd. Als je nog vragen hebt, stuur dan gerust een mailtje naar cursussen@delindenberg.com.

  1. - Vincent

    Goededag, Ik woon sinds kort in Nijmegen en het lijkt me leuk de cursus 'creative writing' te volgen in januari. Is er al iets over te zeggen of deze sowieso doorgaat? Vriendelijke groet, Vincent

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start22-01-2018
Dag maandag
Tijd 19:30 - 21:00
Docent(en) Wilma Eras Manon Emons Patrick Feijen
Aantal lessen10
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 52
CursuscodeS0001 170041
Prijs *€ 175,00
Termijnen *3 x 62,50 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden