Schrijfacademy 15+ (i.s.m. Artez Creative Writing en De Wintertuin)

Schrijfacademy 15+ (i.s.m. Artez Creative Writing en De Wintertuin)

Agentschap Literair Productiehuis Wintertuin

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 14 sep. do 16:00 - 18:00 25€ 355,00 Huidige pagina

Ontwikkel je schrijftalent

Schrijf je graag? En ben je benieuwd wat er allemaal bij het schrijverschap komt kijken? Bij de Schrijfacademy volg je vakken creatief schrijven die alle tekst- en publicatievormen behandelen: van verhalen tot journalistiek, van gedicht tot toneeltekst en van performance tot het maken van je eigen uitgave. Via toegankelijke opdrachten maak je kennis met de belangrijkste schrijftechnieken en leer je al schrijvende je eigen weg te vinden. De lessen worden gegeven door professionele schrijvers van Literair Productiehuis Wintertuin en de opleiding Creative Writing aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. De Schrijfacademy vormt een voortraject naar deze opleiding, maar is toegankelijk voor alle jongeren die hun schrijftalent willen ontwikkelen- of je nu schrijver wilt worden of daar nog niet zeker van bent.

De basis van goed schrijven

We behandelen in drie blokken zes verschillende thema’s: proza, poëzie, non-fictie, schrijven voor theater, publiceren en presenteren. Door te werken vanuit deze brede basis leer je over de grenzen van literaire genres heen te kijken en algemene schrijftechnieken op verschillende manieren in te zetten. Zo leer je wat een verhaal sterk maakt, hoe je spanning opbouwt, waar je inspiratie vandaan haalt en hoe je dit vervolgens het beste opschrijft. Maar ook andere aspecten van het schrijverschap komen aan bod, zoals hoe je jezelf presenteert op het podium en hoe je kan werken met andere media dan het boek, zoals het maken van een zine, het schrijven van een script voor een beeldverhaal, het maken van een podcast of het schrijven voor een blog. Op de Schrijfacademy word je opgeleid tot all-round schrijver en tegelijkertijd gestimuleerd te zoeken naar het gebied dat jij het leukste vindt. Elk blok wordt afgesloten met een project. Het cursusjaar sluiten we groots af met een literaire festivalavond in de Lindenberg.

Kennismakingsles

De kennismakingsles van deze cursus (op 14 september) is gratis en vrijblijvend toegankelijk voor geïnteresseerden. Zo kan je nog even voorproeven van de cursus voordat je je inschrijft.

Let op: op donderdag 21 september is er géén les. Vanaf donderdag 28 september gaat de normale lessenreeks van start.

Talentschool

Deze cursus maakt deel uit van de Talentschool. De Talentschool biedt toptalenten allerlei extra’s. Zo krijg je naast deze cursus ook begeleiding door een mentor, kortingen op het volgen van een extra cursus en twee multidisciplinaire werkdagen vol met workshops en presentaties.

Agentschap Literair Productiehuis Wintertuin

De lessen van de Schrijfacademy 15+ worden gegeven door jonge schrijvers uit het agentschap van Literair Productiehuis Wintertuin:

Helena Hoogenkamp schrijft proza, poëzie en theaterteksten. Haar werk verscheen in onder meer VPRO Gids, hard//hoofd, op Volkskrant.nl en in de VPRO-documentaire BV-Ik. Helena geeft het vak Theater.

Jelko Arts had in een ver verleden een cabarettrio, maar staat inmiddels als dichter op het podium. Hij is (samen met mededocent Lotte Lentes) oprichter van literair festival Boek op de Bank en begeleider van Literaturjugend, de schrijfwerkplaats van Wintertuin. Hij doceert het vak Presenteren.

Lotte Lentes schrijft proza en poëzie. Ze schreef eerder voor De Titaan, De Optimist en Trouw. In 2014 werd ze tweede tijdens de finale van Write Now! Samen met Jelko Arts vormt ze het literair duo Arts en Lentes, waarmee ze performances maakt op het snijvlak van theater en literatuur. Lotte geeft het vak Proza.

Johan Roos schrijft software en poëzie. De code die hij schrijft is bedrijfsgeheim, maar van zijn gedichten heeft hij er een aantal gepubliceerd, onder andere in Op Ruwe Planken, Strak, Kutgitaar en Das Magazin. Hij stond in de Turing Top 100 van 2016. In november 2014 verscheen zijn chapbook Hond Leeuw Zee. Johan geeft het vak Poëzie.

Lisa Weeda schrijft proza, maakt literaire programma’s voor Festival Mooie Woorden, geeft les en workshops. Haar werk verscheen onder meer in Das Magazin en op De Optimist. Lisa behoort tot de eerste lichting afgestudeerden van de opleiding Creative Writing aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem. Aan de Schrijfacademy geeft Lisa de vakken Wereld en Publiceren.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start14-09-2017
Dag donderdag
Tijd 16:00 - 18:00
Docent(en) Agentschap Literair Productiehuis Wintertuin
Aantal lessen25
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 52
CursuscodeS0001 170048
Prijs *€ 355,00
Termijnen *5 x 73,50 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden