Workshop dialogen schrijven (i.s.m. OBGZ)

Workshop dialogen schrijven (i.s.m. OBGZ)

Patrick Feijen

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Bibliotheek Marienburg 03 mrt. za 10:00 - 13:00 1€ 29,00 Huidige pagina

Schrijfworkshops

Begin je weekend goed en creatief! Op de eerste zaterdag in oktober, november, december, februari, maart en april verzorgen schrijfdocenten van De Lindenberg schrijfworkshops in Bibliotheek De Mariënburg. Alle workshops bieden we twee keer aan, eentje in het najaar en eentje in het voorjaar.

De kern

Dialogen vormen de kern van veel vertelvormen, van toneel tot roman, van scenario tot column. De dialoog is de snelste weg naar het hart van de lezer, de toeschouwer of toehoorder. Dat zegt Don Duyns, theatermaker en schrijver. Maar hoe kom je op die snelste weg? Hoe laat je mensen praten op papier? Hoe schrijf je een goed tweegesprek?

Hoe gaan we te werk

In deze workshop maak je kennis met wat er komt kijken als je dialogen schrijft. We beginnen heel praktisch met een alledaags gesprek op straat: iemand vraagt de weg aan een willekeurige voorbijganger. Wat laat je twee mensen dan tegen elkaar zeggen? Hoe maak je dat vervolgens kleurrijk en boeiend? Je ontdekt waarom goed schrijven vaak omschrijven is, en waarom ongehoorzaamheid in dialoog goud waard is voor spannende tweegesprekken.

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start03-03-2018
Dag zaterdag
Tijd 10:00 - 13:00
Docent(en) Patrick Feijen
Aantal lessen1
Frequentie1 bijeenkomst
Locatie Bibliotheek Marienburg
Openbare Bibliotheek OBGZ
CursuscodeS0001 170083
Prijs *€ 29,00
Termijnen *N.v.t.

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven