Dialogen schrijven

Dialogen schrijven

Patrick Feijen

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 28 mrt. wo 19:30 - 21:15 5€ 99,00 Huidige pagina

De dialoog is de snelste weg naar het hart

Maar hoe kom je op die snelste weg? Hoe laat je mensen praten op papier? Hoe schrijf je een goed tweegesprek? Dialogen vormen vaak de kern van veel vertelvormen, van toneel tot roman, van scenario tot column. Een dialoog is altijd actie van personages die dingen willen. We praten immers alleen als we iets te zeggen hebben.

Kennismaken met verschillende technieken

In deze cursus maak je kennis met verschillende technieken van dialoog schrijven. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat laat je twee mensen dan tegen elkaar zeggen? Hoe maak je dat vervolgens kleurrijk en boeiend? Je ontdekt waarom 'goed schrijven', vaak 'om schrijven' is en waarom ongehoorzaamheid in dialoog goud waard is voor spannende tweegesprekken.

Tweewekelijkse lessen

Iedere les behandelt een onderwerp, waaraan kleine schrijfopdrachten zitten die we in de les doen. Na iedere les krijg je een huiswerkopdracht. De lessen zijn tweewekelijks; de ene week heb je les, de andere week krijg je gelegenheid thuis te werken.

Voor wie is deze cursus

Deze cursus is geschikt voor iedereen die enige ervaring heeft met schrijven en zich specifiek in het schrijven van dialogen wil verdiepen.

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

  1. - Afdeling Cursussen

    Beste Edy, Op dit moment zijn er nog plaatsen vrij bij de cursus. Stuur gerust nog een mailtje naar cursussen@delindenberg.com als je nog andere vragen hebt.

  1. - Edy

    Dag, Graag wil ik weten of er bij deze cursus nog plaats is. mvg Edy van Midde

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start28-03-2018
Dag woensdag
Tijd 19:30 - 21:15
Docent(en) Patrick Feijen
Aantal lessen5
Frequentie1 x per 2 weken
Locatie Centrum
Lokaal 21A
CursuscodeS0001 170088
Prijs *€ 99,00
Termijnen *N.v.t.

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven