Schrijven voor toneel

Start 6 sep, 6 lessen

Patrick Feijen

Op vrijdagen van 19:30 tot 21:30

1 x per 2 weken

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Theaterteksten schrijven

Zelf theaterteksten schrijven, lijkt dat je wat? In deze cursus leer je de basis van het schrijven van monologen en dialogen. Hoe laat je iemands gevoelens en motieven doorklinken zonder ze nadrukkelijk te benoemen?

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar. Ervaring met toneelschrijven is niet nodig. Ervaring met het schrijven van verhalen is wel aangeraden. Als je nog nooit hebt geschreven, is het aan te raden eerst een basiscursus schrijven te doen.

Wat gaan we doen?

In de cursus leert je de basisbeginselen van hoe je een toneeltekst schrijft. Hoe bouw je een verhaallijn op? Hoe maak je personages geloofwaardig? Hoe breng je vaart in een tekst? Wat betekent ?speelbaar? schrijven? Iedere les behandelt een afgebakend onderwerp, waaraan steeds een huiswerkopdracht zit gekoppeld. Iedere les bespreken we uitgebreid het huiswerk van de vorige keer.

Doelstelling van de cursus

Na afloop van de cursus ben je in staat om zelf een eenvoudige toneelscène te schrijven. Daarnaast snap je meer van hoe drama 'werkt'; waarom sommige verhalen wel boeiend zijn en andere niet, wanneer personages wel of niet uit de verf komen en hoe je dat kunt verhelpen.

In de lessen zitten schrijfopdrachtjes, maar het ?grote? schrijfwerk doe je thuis. Niet alleen het schrijven van eigen teksten is leerzaam, ook het lezen en bespreken van het werk van anderen doet er toe. Naast je schrijfhuiswerk heb je ook leeshuiswerk. De lessen zijn tweewekelijks; de ene week heb je een les, de andere week schrijf je thuis.

Cursus details

Startdatum vrijdag 06 september 2019
Dag van 19:30 tot 21:30
Frequentie 1 x per 2 weken
Docent Patrick Feijen
Aantal lessen 6
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 21A
Cursuscode S0001 190104
Prijs * € 129,00
Termijnen * 2 x 70,75 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 129,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.