Verhalen vertellen

Start 24 jan, 7 lessen

Patrick Feijen

Op vrijdagen van 19:30 tot 21:30

1 x per 2 weken

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Verschillende verteltechnieken

'Toen de mensen verhalen begonnen te maken om aan elkaar te vertellen, kwam er een eind aan de chaos.' - Imme Dros - Griekse Mythen. In deze cursus ga je aan de slag met verschillende technieken om een verhaal te vertellen. Het vertellen van een verhaal betekent het publiek meenemen op reis. Als verteller ben je gids en spil in alles wat publiek onderweg beleeft. Je stuurt en bespeelt, je verrast, overrompelt en ontroert. Met hoe je praat, hoe je staat, hoe je kijkt, hoe je beweegt.

Het verhaal verbeelden

Een verhaal vertellen is ook het verhaal verbeelden. Publiek moet het voor zich gaan zien. Als verteller ben je bezig met de beelden in je woorden te zoeken, maar ook de beelden in de manier waarop je het verhaal uitspeelt.

Wat doen we in de lessen

Iedere les behandelt een onderwerp, waaraan kleine schrijf- en vertelopdrachten zitten die we in de les doen. Na iedere les krijg je een huiswerkopdracht waaraan je thuis verder werkt. De lessen zijn om die reden tweewekelijks; de ene week heb je les, de andere week krijg je gelegenheid thuis te werken. De cursus focust vooral op verteltechnieken. Een aantal schrijftechnieken komen zeker ook voorbij. Je schrijft en vertelt je eigen verhalen.

Voor wie is deze cursus

Voor deze cursus is enige schrijf- en podiumervaring gewenst. De schrijfervaring kan in principe van alles zijn: verhaal, column of toneel. De podiumervaring hoeft niet meer te zijn dan dat je ooit iets voor publiek hebt gepresenteerd.

Cursus details

Startdatum vrijdag 24 januari 2020
Dag van 19:30 tot 21:30
Frequentie 1 x per 2 weken
Docent Patrick Feijen
Aantal lessen 7
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 21A
Cursuscode S0001 190105 (c:1109 b:5.2)
Prijs * € 159,00
Termijnen * 2 x 85,75 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 159,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.