Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Slagwerk verdieping: Latin-percussie ensemble
€ 319,-
Bekijk opties

Slagwerk verdieping: Latin-percussie ensemble

Icon/Docent Docent(en): Peter Hengst

Icon/Lessen Aantal: 16 lessen

Icon/Datum Startdatum: 15 september 2020

Icon/Datum Lesdag: dinsdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

In deze workshop worden verschillende Latijns-Amerikaanse muziekstijlen in groepsverband uitgevoerd. De stijlen die de revue zullen passeren zijn bijvoorbeeld de Chachacha, Mambo, Bolero, Calypso, Bembé, Bossa Nova en Samba. Goed bespeelbare arrangementen zullen hiervoor uitgedeeld worden.

Lees meer

Het instrumentarium bestaat uit conga's, bongo's, cowbells, bass drum, snare drum, bekkens en claves. Partijen zijn aanwezig zodat iedereen weet wat er gespeeld dient te worden. Dus enige leesvaardigheid is wel gewenst alhoewel door eerst de cursus Percussie te doorlopen al voldoende vaardigheid is opgebouwd om volop mee te kunnen doen aan deze workshop.

De 10 lessen van drie kwartier vinden plaats op de maandagavond of dinsdagavond (vanaf 22 januari) in lokaal 25 (in de drumbunker).


Wie geeft er les?

Peter Hengst

Peter Hengst heeft gestudeerd aan het Arnhems conservatorium (slagwerk, percussie, arrangeren) en aan de Rijksuniversiteit Utrecht (muziekwetenschappen). Tijdens en na zijn studies heeft hij in veel jazz- en Latingroepen gespeeld. Ook heeft hij musicals begeleid en uitvoeringen van modern-klassieke werken. Peter Hengst is op studiereis geweest naar Cuba en heeft vanuit die ervaring een eigen Latin jazz-groep geleid.

Momenteel is hij, naast zijn werk als slagwerkdocent bij de Lindenberg en theoriedocent bij ArtEZ, ook nog zelf zeer actief als muzikant: zo is hij al geruime tijd lid van het Risotto-Quartet en Funkgroep The Pebb en neemt hij geregeld als freelance drummer en percussionist cd's op.

Peter Hengst heeft gestudeerd aan het Arnhems conservatorium (slagwerk, percussie, arrangeren) en...

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Het nieuwe najaarsprogramma voor seizoen 2020/2021 (t/m december) staat online onder de knop 'Voorstellingen'! Maak je keuze uit de mooiste cabaret-, toneel-, stand-up- en kindervoorstellingen.