Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Storytelling
€ 169,-
Bekijk opties

Storytelling

Icon/Docent Docent(en): Patrick Feijen

Icon/Lessen Aantal: 7 lessen

Icon/Datum Startdatum: 19 nov

Icon/Datum Lesdag: vrijdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Leer je eigen verhaal te maken

Tijdens deze cursus leer je in 7 lessen je eigen verhaal vertellen. Je leert over verteltechnieken, een goede opbouw, het meekrijgen van je publiek en het gebruik van verschillende media.

Lees meer

Verbinding door verhalen

De wereld zit vol verhalen. Niet alleen in de boeken die je leest, de films die je ziet of de games die je speelt. Ze schuilen ook in de boodschappen in je winkelwagentje, de reis die je maakt, de kleding die je draagt, de spullen in huis. Alles kan verhaal maken.
Verhalen hebben de wonderlijke eigenschap zich met elkaar te verbinden. Een muziekfragment kan samen met een gedichten en een kop koffie op je keukentafel, een groter verhaal maken. Dat heet transmediale storytelling: verschillende media gebruiken om samen één verhaal te vertellen. Kun jij jouw verhaal op die manier vertellen?

'Story' en 'telling'

Je gaat aan de slag met 'Story' en 'Telling'. Bij 'Story' leer je: Hoe bouw je jouw verhaal op? Waarom is een heldere opening van een verhaal zo belangrijk voor alles daarna? Elk goed verhaal is een stroom van gebeurtenissen. Hoe hou je die stroom in beweging?
Bij 'Telling' leer je: Hoe vertel je jouw verhaal? Welke media wil je gebruiken? Hoe verbind je alles tot één geheel? En misschien wel de grootste uitdaging van storytelling: Hoe laat je je publiek actief meedoen?

Opbouw van de cursus

Iedere les gaat in op een verhaal- of verteltechniek. Na afloop krijg je een huiswerkopdracht mee naar huis. Die je in de les erop voor de groep presenteert.
In de cursus werk je toe naar een kleine '10 voorwerpen' installatie. Je vertelt iets over jezelf in 10 voorwerpen die ieder een klein stukje van jouw verhaal geven. Dat kan muziek zijn, tekst, beeld, film, kleding en zelfs spel of beweging. Alles verbindt tot een groter verhaal dat vertelt: 'Dit ben ik.' De 'voorwerpen'-vertelling is een storytell-vorm die wordt gebruikt in musea, waar losse objecten tot één groot verhaal worden verbonden.


Wie geeft er les?

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps