Voorbereiding kunstvakonderwijs theater (LOT)

Voorbereiding kunstvakonderwijs theater (LOT)

Anita Kooij Ronald Naar Patrick Feijen Annigje de Winter Michelle Schmitz

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 23 sep. za 10:00 - 17:00 60€ 750,00 Huidige pagina

Oriënteren in het theatervak

In deze cursus oriënteer je je op theater als beroep. Je maakt kennis met de verschillende theaterscholen en met de wereld van de professionele acteur, regisseur, performer of theaterdocent. Door het intensieve lesprogramma krijg je beter inzicht in jouw eigen theatrale vaardigheden.

Theaterlessen voor jongeren met ambitie

De LOT is bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar met (ruime) toneelervaring, die beter willen leren toneelspelen en theatermaken. Daarnaast is het een oriëntatie op wat er allemaal komt kijken bij het theatervak. De cursus is ook geschikt voor jongeren die gewoon meer over theater willen leren, zonder toneelschoolambitie.

Wat leer je bij de LOT

Je krijgt in deze cursus meer inzicht in je eigen theatrale vaardigheden; waarin ben je goed en aan welke vaardigheden moet je nog werken. Door hier meer inzicht in te krijgen kun je nog beter de keuze maken of je auditie voor een theateropleiding gaat doen

Het lesprogramma van de LOT

Een LOT-lesdag geeft een goede indruk van een lesdag op een toneelschool; je krijgt gemiddeld drie lessen per dag en de dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. In die tijd ga je intensief aan de slag met theatervakken die door vijf verschillende docenten gegeven worden: Improvisatie, Spel en tekst, Mime en beweging, Stem en zang en Dramaturgie. Daarnaast krijg je in deze cursus informatie over de verschillende toneelscholen in Nederland en ontdek je welke school of richting bij je past.

Praktische informatie
Je bent minimaal 16 jaar bent en hebt al toneelervaring via cursussen of (school-)toneel. Heb je nog geen ervaring? Dan raden we je aan eerst een beginnerscursus te doen. We verwachten verder dat je alle zaterdagen tussen oktober en april beschikbaar bent (uitgezonderd de vakanties). De cursus beslaat 20 zaterdagen tussen oktober en april. Er is een besloten presentatiemoment en aan het einde van de cursusreeks wordt de les opengesteld als een ‘kijkje-in-de-keuken’ voor publiek.

Auditie

Om op de LOT te komen, moet je auditie doen. We kijken naar houding, motivatie, (sociale) vaardigheden, schoolsituatie en je bereidheid iets onbekends te leren. Als je je inschrijft voor de LOT, ontvang je een uitnodiging voor de auditie. Deze vindt plaats op een zaterdag halverwege september en kost 30 euro.

Talentschool
Deze cursus maakt deel uit van de Talentschool. De Talentschool biedt toptalenten allerlei extra’s. Zo krijg je naast deze cursus ook begeleiding door een mentor, kortingen op het volgen van een extra cursus en twee multidisciplinaire werkdagen vol met workshops en presentaties.

Video

Anita Kooij

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Ronald Naar

Stemdocent Ronald is zowel geïnspireerd door het Roy Hart Theatre (fysieke stemexpressie) als door diverse benaderingen van de zangstem.

www.zingenddoorhetleven.n

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

Annigje de Winter

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Michelle Schmitz

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

 1. - Suze

  Hallo, ik heb een vraag: op de site staat dat morgen (zaterdag 16 september) de auditie is voor deze cursus, ik heb alleen geen informatie doorgekregen over of ik iets moet voorbereiden, hoelaat en waar het is?

 1. - Cursussen

  Hallo Ilse, Door een administratief foutje is er op de website gezet dat de cursus 60 lessen omvat, maar dat is niet zo. Er zijn 20 lessen gepland vanaf 24 september 2016. Op 17 september is de auditie. Ik hoop dat het zo duidelijk is, maar mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd een retourmailtje sturen naar cursussen@delindenberg.com

 1. - ilse

  hoi er staat dat er 60 lessen worden gegeven, maar vervolgens staat in de beschrijving 20 lessen. Om hoeveel lessen gaat het nu precies

 1. - TvG

  vraagje: in de beschrijving staat dat de audities zijn op zaterdag 19 september, maar 19 september valt op een maandag. Welke dag moet ik dan aanhouden ?

 1. - Planning en informatie

  De cursus is vanaf 16 jaar. We zullen je vraag doorsturen naar de docent(en) met de vraag jou een retourmailtje te sturen. Zij kunnen kijken of je gezien je leeftijd toch voor de cursus kunt inschrijven. Mocht je nog vragen hebben, dan mag je altijd een mailtje sturen naar planningeninformatie@delindenberg.com

 1. - ..

  YT

 1. - Pien van Beuningen

  hoi, ik ben geïnteresseerd in deze cursus. Ik word in september pas 15, is het dan mogelijk om toch auditie te kunnen doen? en ik speel nu vanaf 2008 bij een toneelschool in Druten, is dit genoeg ervaring om mee te kunnen doen? groetjes Pien

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start23-09-2017
Dag zaterdag
Tijd 10:00 - 17:00
Docent(en) Anita Kooij Ronald Naar Patrick Feijen Annigje de Winter Michelle Schmitz
Aantal lessen60
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 22
CursuscodeT0001 170002
Prijs *€ 750,00
Termijnen *6 x 127,08 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden