Theaterproductie (C)

Theaterproductie (C)

Rik Luijmes

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 21 sep. do 20:15 - 22:30 25€ 559,00 Huidige pagina

Spelers met ervaring

Heb je al toneelervaring en wil je jouw toneelkwaliteiten verder ontwikkelen en uitdiepen? Wil je met andere spelers een gedreven team vormen? Dan ben je bij deze cursus helemaal op je plek! Het is belangrijk te weten dat de focus op het maken van een voorstelling ligt. Je werkt aan een totaalproduct waarin vormgeving, kleding, inhoud, samenspel en samenwerking met elkaar een synthese aangaan.

Voorstelling maken

We beginnen het jaar met het kijken wat we willen maken, wat we het publiek willen laten zien, wat ons bezig houdt. Op basis hiervan wordt een tekst gekozen, bewerkt of op basis van improvisatie geschreven. Vanaf januari gaan we vooral aan de slag met oefenen en repeteren. We werken in een groep van maximaal 12 spelers.

Auditie

Voor deze cursus doe je auditie. Je ontvangt hierover - na inschrijving - automatisch bericht.

Voorstellingen

Na afloop van de cursus (rond mei) speel je de voorstelling twee keer of drie keer op een podium in het Lindenberg theater of op een locatie. Uiteraard toegankelijk voor vrienden en familie!

Periode 2014-2017

Twee jaar geleden hebben we een locatievoorstelling gemaakt: in garagebedrijf Eef Heijmink hebben de spelers drie uitverkochte voorstellingen gespeeld.
Vorig jaar speelden we Ouder, een intieme voorstelling over drie levensfases van een vrouw, in de Karolingenzaal. In seizoen 2016-2017 hebben we ons gewaagd aan een groot theaterspektakel ‘Trouw’ in de Steigerzaal, met 16 volwassen spelers, twee kinderen en een muzikant. Deze voorstelling begaf zich op het snijvlak van persoonlijke en mondiale problemen.

Rik Luijmes

Rik Luijmes studeerde aan de Toneelacademie Maastricht als docent/ regisseur. Hij werkt onder andere als docent tekst bij de Landelijke Oriëntatiecursus Toneelscholen. Daarnaast werkt hij als docent bij Artez (de docentenopleiding Theater in Arnhem). Hij schrijft, acteert en regisseert en is artistiek leider van Theatergroep Greppel. Kenmerkend voor hem zijn een groot enthousiasme en liefde voor het vak. Hij inspireert mensen om naar een rol toe te groeien en maakt voorstellingen waarin de liefde voor de worstelende mens zichtbaar wordt.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start21-09-2017
Dag donderdag
Tijd 20:15 - 22:30
Docent(en) Rik Luijmes
Aantal lessen25
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 22
CursuscodeT0001 170030
Prijs *€ 559,00
Termijnen *5 x 114,30 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden