Theaterproductie (C)

Theaterproductie (C)

Rik Luijmes

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 21 sep. do 20:15 - 22:30 25€ 559,00 Huidige pagina

Voorstelling maken

In het eerste deel van het jaar richten we ons op spelverdieping en conceptontwikkeling. Vanuit eigen fascinaties en inspiraties kiezen we een thema of tekst waarmee we in het tweede deel van het jaar aan de slag gaan en een voorstelling zullen maken. Dit kan dus ontstaan vanuit improvisatie of vanuit een bestaande tekst, maar ook fysiek spel of muziektheater kan een uitkomst zijn van het maakproces.

Grootte van de groep

De groep bestaat uit maximaal 12 spelers.

Spelers met ervaring

Heb je al toneelervaring en wil je jouw toneelkwaliteiten verder ontwikkelen en uitdiepen? Wil je met andere spelers een gedreven team vormen? Dan ben je bij deze cursus helemaal op je plek! De mogelijkheid bestaat dat – mede afhankelijk van het aantal inschrijvingen- selectie plaatsvindt op basis van een auditie.

Focus

Het is belangrijk te weten dat de focus op het maken van een voorstelling ligt. Dat betekent dat je met elkaar dienstbaar bent aan de kracht en betekenis van de uiteindelijke voorstelling. Je werkt samen aan een totaalproduct waarin vormgeving, kleding, inhoud, samenspel en samenwerking met elkaar een synthese aangaan. Belangrijk is dat we uiteindelijk het publiek kunnen trakteren op een fijne en goede voorstelling.

Werkwijze

Mijn werkwijze en stijl als regisseuse is erg gedreven vanuit de spelers. Ik zoek naar wat hen persoonlijk raakt en maak vanuit daar theater. In mijn voorstellingen speel ik graag met de scheidslijn tussen fictie en realiteit. In spel zoek ik naar transparantie en oprechtheid.
Voorop staat dat ik er altijd naar streef iedere speler verder te helpen in zijn eigen ontwikkeling. Ik ben een veelzijdige regisseur die graag werkt in de cross-over met andere disciplines. Zo maakte ik eerder fysieke theatervoorstellingen en muziektheater met live muziek en muzikanten. Op deze manier is mijn ambitie zowel mijzelf als mijn spelers te blijven uitdagen en verassen en altijd weer te zoeken naar nieuwe vormen en stijlen.

Rik Luijmes

Rik Luijmes studeerde aan de Toneelacademie Maastricht als docent/ regisseur. Hij werkt onder andere als docent tekst bij de Landelijke Oriëntatiecursus Toneelscholen. Daarnaast werkt hij als docent bij Artez (de docentenopleiding Theater in Arnhem). Hij schrijft, acteert en regisseert en is artistiek leider van Theatergroep Greppel. Kenmerkend voor hem zijn een groot enthousiasme en liefde voor het vak. Hij inspireert mensen om naar een rol toe te groeien en maakt voorstellingen waarin de liefde voor de worstelende mens zichtbaar wordt.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start21-09-2017
Dag donderdag
Tijd 20:15 - 22:30
Docent(en) Rik Luijmes
Aantal lessen25
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 22
CursuscodeT0001 170030
Prijs *€ 559,00
Termijnen *5 x 114,30 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden