Stemvorming

Stemvorming

Ronald Naar

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 22 jan. ma 19:00 - 20:30 5€ 99,00 Huidige pagina

Stemontwikkeling

Ontdekken wat jij aan klank in huis hebt? In de cursus Stemvorming krijg je zicht op jouw specifieke stemkwaliteiten en weet je in welke richting je jouw stem verder kunt ontwikkelen. Daarnaast word je je bewust van gewoontes in je stemgebruik en krijg je een aantal handvatten om je stem gezond te gebruiken, zowel in het theater als daarbuiten.

Stemtechniek

In deze cursus wordt werk je aan je stemtechniek, door te kijken naar ademruimte, lichaamshouding, articulatie, resonantie, stemkleur, etcetera. We gaan praktisch aan de slag met spreekoefeningen,(theater)teksten en liedjes. Want jazeker: zingen helpt om vrijer stemgebruik te ontwikkelen. Zelfs als je denkt dat je niet kúnt zingen!

Gezond, vitaal en vrij stemgebruik

Deze cursus is interessant voor mensen die hun stemkleur en klank willen onderzoeken, hun stem op een gezonde manier willen leren gebruiken (binnen het theater of erbuiten, bijvoorbeeld voor presentaties) en hun stemgebruik willen ontwikkelen. Een oriënterende cursus met voldoende ruimte voor individuele feedback en tips.

Video

Ronald Naar

Stemdocent Ronald is zowel geïnspireerd door het Roy Hart Theatre (fysieke stemexpressie) als door diverse benaderingen van de zangstem.

www.zingenddoorhetleven.n

  1. - Brenda Alink

    Met veel plezier heb ik deze workshop gevolgd. Ik had al eerder twee stemworkshops van Ronald gevolgd bij De Vertelacademie in Zwolle. Toen ik hoorde dat hij ook in Nijmegen les zou komen geven, heb ik mij gelijk opgegeven. In eerste instantie omdat ik van de andere workshops heel veel geleerd heb over stemgebruik, maar ook omdat Ronald een hele fijne sfeer weet te creëren en een veilige omgeving om voor een groep te presenteren. Het was weer heel leerzaam en leuk. Ik kan iedereen die op één of andere manier zijn stem op een goede manier wil gebruiken (toneel, zang, presenteren, verhalen vertellen of als je veel voor je werk moet spreken - zoals leraren) deze workshop aanraden. Je bent beter verstaanbaar, door een gezond gebruik heb je veel minder kans op stemproblemen en hetgeen je wilt vertellen krijg veel meer dynamiek. Maar ook omdat het er heel erg leuk is. Brenda Alink.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start22-01-2018
Dag maandag
Tijd 19:00 - 20:30
Docent(en) Ronald Naar
Aantal lessen5
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 15
CursuscodeT0001 170112
Prijs *€ 99,00
Termijnen *N.v.t.

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden