Theaterklas 9-12 jaar (A)

Theaterklas 9-12 jaar (A)

Marielle Stolk

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 15 sep. vr 18:00 - 19:15 30€ 289,00 Huidige pagina

Leer toneelspelen in de Theaterklas

In deze cursus spelen we gekke, spannende en serieuze stukjes. We maken bijvoorbeeld onze eigen soap of bedenken een griezelig nieuw sprookje. Soms werken we vanuit muziek of gaan we improviseren. Je leert samenspelen maar ook om in je eentje te schitteren. Het spelen van emoties en verschillende typetjes komt natuurlijk ook uitgebreid aan bod.

Wat gaan we doen in de Theaterklas?

Je krijgt verschillende oefeningen en technieken aangeboden om toneel te kunnen spelen. Allerlei onderdelen komen aan bod: durven, je fantasie gebruiken, bewegen, zingen, je stem goed leren gebruiken, je inleven, een tekst leren, leren spelen met rekwisieten en met andere spelers samen, het spannend of grappig maken van een scène, het gebruik van de ruimte... Natuurlijk staat plezier voorop!

Voor jonge theatermakers

Deze Theaterklas is voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Ervaring is niet nodig.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen of sokken. Draag je haar vast.

Vervolgmogelijkheden

Na deze theaterklas kan je verder met toneelspelen bij de Theaterklas 9-12 jaar (B) of gaan werken aan een productie bij theaterproductiegroepen Blok Beton (12-15 jaar) of De Vier Wolfjes (12-15 jaar).

Marielle Stolk

In 2008 heeft Mariëlle heeft met veel plezier de opleiding Theaterdocnet aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ze vindt plezier in het spelen het belangrijkste dat er is. Ze zit altijd vol ideeën en met veel enthousiasme werkt ze nu als theaterdocent, circusdocent, regisseur en cultuurcoach. Daarnaast doet ze de coördinatie van de Jeugdtheaterschool.

Ze heeft veel ervaring in het basis- en middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft ze altijd op een jeugdtheaterschool gewerkt. Ze streeft er naar dat er tijdens haar lessen een open leerklimaat ontstaat en dat ieder kind op zijn eigen manier kan ontdekken wat theater of circus hem/haar te bieden heeft.

  1. - afdeling

    Aan de start van het cursusseizoen in september en bij de startweek van de korte cursussen in januari/februari zetten we letterlijk alle deuren open tijdens de OpenDeurWeek. Tijdens deze week kun je de eerste lessen van de meeste cursussen gratis volgen. Op de website staat in het speciale overzicht vermeld welke cursussen meedoen aan de OpenDeurWeek. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden en kunt gewoon binnenlopen. Als er plek genoeg is, kun je natuurlijk ook meedoen. Het is OpenDeurWeek in al onze locaties. Let op: het kan natuurlijk zijn dat een cursus volgeboekt is. Je kunt tijdens de OpenDeurWeek dan wel de eerste les gratis bijwonen, maar je kunt je niet meer opgeven voor de volledige cursus. Dus als je nú al weet welke cursus je straks wilt volgen, dan is het slim om je zo snel mogelijk in te schrijven. Dat is de enige manier om zeker te kunnen zijn van een cursusplek! Mocht je nog vragen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar cursussen@delindenberg.com.

  1. - Rene Nijmeijer

    Hoi, mijn zoon Arvid wordt 12 jaar in juli van dit jaar en is wellicht geïnteresseerd om mee te doen met de theaterklas 9-12 jaar (A). Maar hij zou graag eerst eens een keertje willen proberen; kan dat? Vriendelijke groet, Rene Nijmeijer

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start15-09-2017
Dag vrijdag
Tijd 18:00 - 19:15
Docent(en) Marielle Stolk
Aantal lessen30
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 16
CursuscodeT0001 170173
Prijs *€ 289,00
Termijnen *7 x 43,07 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden