Theaterklas 9-12 jaar (B)

Theaterklas 9-12 jaar (B)

Marielle Stolk

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 15 sep. vr 19:15 - 20:30 30€ 289,00 Huidige pagina

Nog meer leren over toneelspelen

Je hebt vorig jaar al ervaring opgedaan met toneelspelen. Of dat nou bij de Jeugdtheaterschool is of ergens anders dat maakt niet uit. Dit jaar gaan we verder met het leren van vaardigheden op het gebied van theatermaken en toneelspelen. We werken aan houding, stemgebruik, inleving, samenspel en natuurlijk aan spelplezier. Omdat je al wat basistechnieken hebt geleerd zijn de opdrachten dit jaar uitdagender, de scènes zijn langer of je speelt met meer mensen samen.

Wat gaan we doen bij de Theaterklas?

Je krijgt verschillende oefeningen en technieken aangeboden om toneel te kunnen spelen. Allerlei onderdelen komen aan bod: durven, je fantasie gebruiken, bewegen, zingen, je stem goed leren gebruiken, je inleven, een tekst leren, leren spelen met spullen (rekwisieten) en met andere spelers samen, het spannend of grappig maken van een scene, het gebruik van de ruimte... Wat je doet, bespreken we met elkaar. Zo leer je beter om te gaan met dingen die je moeilijk vindt en leer je goed na te denken over wat je doet, en waarom je dat doet. En natuurlijk staat plezier voorop!

Voor jonge theatermakers met enige ervaring

Deze Theaterklas is voor kinderen van 9 tot 12 jaar, met minstens een jaar ervaring in toneelspelen.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen of sokken. Draag je haar vast.

Vervolgmogelijkheden

Na deze theaterklas kan je verder met toneelspelen bij theaterproductiegroepen Blok Beton (12-15 jaar) of De Vier Wolfjes (12-15 jaar) of bij een van onze musicalcursussen. Heb je ambities binnen de theaterwereld dan kan je doorstromen naar de cursus Jongerenacademie Theater (14-16 jaar).

Marielle Stolk

In 2008 heeft Mariëlle heeft met veel plezier de opleiding Theaterdocnet aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ze vindt plezier in het spelen het belangrijkste dat er is. Ze zit altijd vol ideeën en met veel enthousiasme werkt ze nu als theaterdocent, circusdocent, regisseur en cultuurcoach. Daarnaast doet ze de coördinatie van de Jeugdtheaterschool.

Ze heeft veel ervaring in het basis- en middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft ze altijd op een jeugdtheaterschool gewerkt. Ze streeft er naar dat er tijdens haar lessen een open leerklimaat ontstaat en dat ieder kind op zijn eigen manier kan ontdekken wat theater of circus hem/haar te bieden heeft.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start15-09-2017
Dag vrijdag
Tijd 19:15 - 20:30
Docent(en) Marielle Stolk
Aantal lessen30
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 16
CursuscodeT0001 170174
Prijs *€ 289,00
Termijnen *7 x 43,07 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden