Theaterklas 6-8 jaar (A,B)

Theaterklas 6-8 jaar (A,B)

Marielle Stolk

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 26 jan. vr 16:30 - 17:30 15€ 139,00 Huidige pagina

Leer toneelspelen in de Theaterklas

In deze cursus leer je toneelspelen en alles wat daarbij komt kijken. Door gebruik te maken van je lichaam en stem speel je verschillende rollen en figuren. Je zet zelfbedachte verhalen om in toneelscènes.

Wat doen we in de les

Om goed te kunnen spelen doen we oefeningen voor de concentratie, voor je lichaam en stem, voor samenspel, voor de fantasie en de creativiteit. Om de korte scènes nog sprookjesachtiger, spannender, komischer of serieuzer te maken gebruiken we vaak theaterlicht, muziek, kleding en attributen. Soms speel je alleen, soms met z’n tweeën, maar meestal in kleine groepjes. Het belangrijkst is het plezier in toneelspelen!

Voor jonge theatermakers

Deze Theaterklas is voor alle kinderen van 6 tot 8 jaar die graag willen leren spelen en dol zijn op het maken van theater. Ervaring is niet vereist. Aan het einde van de cursusreeks presenteren we in de les wat we geleerd hebben.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen of sokken. Draag je haar vast.

Vervolgmogelijkheden

Na deze theaterklas kan je verder met toneelspelen bij de Theaterklas 9-12 jaar op niveau (A) of (B), bij theaterproductiegroep Kik (9-12 jaar) of bij een van onze musical- of circuscursussen.

Marielle Stolk

In 2008 heeft Mariëlle heeft met veel plezier de opleiding Theaterdocnet aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ze vindt plezier in het spelen het belangrijkste dat er is. Ze zit altijd vol ideeën en met veel enthousiasme werkt ze nu als theaterdocent, circusdocent, regisseur en cultuurcoach. Daarnaast doet ze de coördinatie van de Jeugdtheaterschool.

Ze heeft veel ervaring in het basis- en middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft ze altijd op een jeugdtheaterschool gewerkt. Ze streeft er naar dat er tijdens haar lessen een open leerklimaat ontstaat en dat ieder kind op zijn eigen manier kan ontdekken wat theater of circus hem/haar te bieden heeft.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start26-01-2018
Dag vrijdag
Tijd 16:30 - 17:30
Docent(en) Marielle Stolk
Aantal lessen15
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 16
CursuscodeT0001 170195
Prijs *€ 139,00
Termijnen *3 x 50,50 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden