Improvisatietheater (B)

Improvisatietheater (B)

Inge van Leiden

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 11 sep. ma 20:15 - 22:15 15€ 269,00 Huidige pagina
Centrum 23 jan. di 20:00 - 22:00 15€ 269,00Meer informatie >

Verdiepen in improvsatietheater

In deze cursus gaan we aan de slag met speltechnieken van de improvisatie, zoals het werken met emoties en status, incasseren en het neerzetten van geloofwaardige personages en grappige typetjes. Hierdoor ontwikkel je je enorm als speler! De regels van het improviseren komen uiteraard ook uitgebreid aan bod, waarbij samenspel en het maken van verhalen centraal staan.

De vloer op

Uiteraard spelen we ook de vloer op-achtige scènes. De regisseur, in dit geval de docent, zet het format uit: welke mensen komen samen en waarom? Wat zijn hun karaktertrekken, eventuele geheimen en (al dan niet verborgen) agenda’s? Maar niemand weet wat er precies zal gaan gebeuren: het onverwachte en niet-bedachte ontstaat door de interactie van de spelers.

Actieve cursus

In deze cursus ben je actief bezig. We doen in het begin van de les veel leuke en leerzame speloefeningen en vervolgens spelen we verschillende improvisatiescènes.

Enige toneelervaring

Het is prettig als je al enige toneelervaring en/of ervaring met improviseren hebt (bijvoorbeeld vanuit de theatersport). De cursus kan worden afgesloten met een kleine presentatie voor eigen publiek.

Inge van Leiden

Inge van Leiden is theaterdocent, actrice en presentatrice met als specialisme theatersport en improvisatie. Zij heeft jarenlang ervaring als docent: o.a. op de Lindenberg, bij theatersportverenigingen, scholen en bedrijven.

  1. - Planning en informatie

    In de week van 25 januari 2016 zetten we letterlijk alle deuren open tijdens de OpenDeurWeek. Tijdens deze week kun je de eerste lessen van de meeste cursussen gratis volgen. Op de website staat bij de cursus aangegeven of deze meedoet aan de OpenDeurWeek. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden en kunt gewoon binnenlopen. Als er plek genoeg is, kun je natuurlijk ook meedoen. Het is OpenDeurWeek in al onze locaties. Het kan natuurlijk zijn dat een cursus volgeboekt is. Je kunt tijdens de OpenDeurWeek dan wel de eerste les gratis bijwonen, maar je kunt je niet meer opgeven voor de volledige cursus. Dus als je nú al weet welke cursus je straks wilt volgen, dan is het slim om je zo snel mogelijk in te schrijven. Dat is de enige manier om zeker te kunnen zijn van een cursusplek!

  1. - Evelien Buijnsters

    Graag zou ik ook een proefles bij de Improvisatiecursus van Inge van Leiden willen doen. Is dat mogelijk?

  1. - patrick

    Geachte beste Inge van Leiden, Graag zou ik dus willen weten of het mogelijk is om proefles mee te doen want het is erg uitdagend. Graag hoop ik iets van u te vernemen. groetend

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start11-09-2017
Dag maandag
Tijd 20:15 - 22:15
Docent(en) Inge van Leiden
Aantal lessen15
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 16
CursuscodeT0001 170207
Prijs *€ 269,00
Termijnen *3 x 93,83 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden