Toneel (B)

Toneel (B)

Heleen Suiker

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 25 jan. do 20:00 - 22:00 12€ 219,00 Huidige pagina

Acteerlessen

Toneelspelen is heel goed kunnen liegen, is een bekende uitspraak. Overtuigingskracht dus? Met behulp van oefeningen en opdrachten leer je de basis van acteren. Expressiviteit, concentratie, lichaamstaal, inleving, stemgebruik. Ontdekken wat wel en niet werkt. Geloofwaardig spel.

Wat gaan we doen bij Toneel

Je leert over samenspel, over actie en reactie. Je gaat teksten uit toneelstukken spelen. Een gedicht voordragen. Een monoloog. Zo komen gaandeweg veel facetten van acteren aan de orde. Lekker oefenen dus.

Voor volwassenen die willen toneelspelen

Deze cursus is voor volwassenen die willen leren toneelspelen. Enige ervaring met toneelspelen is vereist. Af en toe moet je thuis een stuk tekst uit je hoofd leren. We eindigen we de cursusreeks met een kleine presentatie in de les.

Kledingadvies

Doe kleding aan die prettig zit en waarin je makkelijk beweegt.

Heleen Suiker

Heleen Suiker is sinds haar afstuderen aan de Theaterschool werkzaam als actrice, zangeres, cabaretière en regisseuse. Sinds enige tijd geeft zij haar podiumervaring door in theaterlessen. Heleen werkt niet volgens een vaste methode. Omdat het er om gaat jouw mogelijkheden te ontwikkelen, is de aanpak persoonlijk en individueel. Ze geeft suggesties en daagt je uit om jezelf te tonen. Haar stijl is direct en gepassioneerd. Zie ook www.heleensuiker.nl.

  1. - Bob

    Les krijgen van Heleen is een belevenis. Je zit in een hoge drukpan en jou rest alleen maar die druk te gebruiken om het beste uit jezelf te halen. In een heel veilige en prettige sfeer. Een mooi gevecht met jezelf met als beloning: toneel spelen met volle energie en overgave in een voorstelling. Het jezelf helemaal geven aan de rol die je speelt. Inleven in de persoon, in de context, in de tekst (beleving), de intentie waarmee je iets zegt, daar je hele lichaam op aansluiten, van binnenuit (door bijvoorbeeld een soortgelijke situatie uit je eigen leven naar boven te halen) of juist van buitenaf (door bijvoorbeeld bewust iets na te doen lichamelijk, meer technisch). Alles met volle energie en overgave doen, er voor durven gaan, durven los laten, je laten gaan in wat de rol van je vraagt, daarbij je grenzen verleggen, zoals bv met een harde en overslaande stem spreken en schreeuwen. Met de billen bloot, maar niet voor niets. Met heel veel lol en wederzijds respect voor ieders kwaliteiten en makke. Elke les gebeurt er wel iets onverwachts. Heleen krijgt een idee of speelt in op wat er gebeurt en zorgt zo voor de nodige verdieping. Het maakt elke oefenavond intensief en anders. En gelukkig spaart ze niemand en zegt ze waarop het staat, zodat je echt kan groeien. Als toneelspeler en eigenlijk ook wel als mens.

  1. - Hermine

    Met heel veel plezier heb ik de cursus van Heleen gevolgd! Mijn meeste ervaring ligt bij "naturel" en "klein" spelen. En hier moest het groot, groter en nog groter! Heleen is heel energiek, spontaan, grappig, motiverend en niet flauw! De opdrachten die zij geeft weet zij helder aan te geven en zij schroomt niet om voor te doen. Dat werkte vaak verhelderend. Zij had een duidelijk concept of idee voor ogen en daar werkte je naar toe. Je werd, zo leek het, niet moe van sommige dingen eindeloos te herhalen, tot het bij ons tussen de oren en in het lijf zat. Ook al was ik met mijn 61 jaar veruit de oudste, ik viel er niet buiten en voelde me toch helemaal welkom en deel van het geheel.

  1. - Rob

    Leuk hè, al die reacties na onze voorstelling. Hier onder eentje via Linked-in zelfs: 'Ik heb erg genoten van de voorstelling. Was heerlijk om weer eens tranen met tuiten te lachen”.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start25-01-2018
Dag donderdag
Tijd 20:00 - 22:00
Docent(en) Heleen Suiker
Aantal lessen12
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 16
CursuscodeT0001 170208
Prijs *€ 219,00
Termijnen *2 x 115,75 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden