Jongerenacademie theater 14-16 jaar (B,C)

Jongerenacademie theater 14-16 jaar (B,C)

Ilse Schaminee Marian van Hoof Jennine Grootemarsink

Locaties, dagen en tijden voor deze cursus

LocatieStartDagTijdLessenPrijs
Centrum 16 sep. za 10:15 - 13:00 30€ 525,00 Huidige pagina
Centrum 27 jan. za 10:15 - 13:00 15€ 259,00Meer informatie >

Jongerenacademie Theater

Je krijgt meer inzicht in je eigen theatrale vaardigheden; waarin ben je goed en aan welke vaardigheden moet je nog werken. Je leert een aantal belangrijke basisprincipes van acteren en theatermaken. Je krijgt les van een hoofddocent en van een aantal gastdocenten. Op de jongerenacademie zullen steeds andere aspecten van het vak theater behandeld worden. Zo krijg je een aantal lessen stem, mime, improvisatie en tekstbehandeling van gastdocenten.

Voor wie is de Jongerenacademie Theater

De jongerenacademie theater is bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar met enige toneelervaring. Heb je nog helemaal geen ervaring? Dan mag je een proefles komen doen zodat de docenten kunnen inschatten of je mee kan doen met deze groep. Aan het eind van de cursus laat je de zelfgemaakte en gespeelde scènes zien aan publiek.

Vervolgmogelijkheden

Als je geïnteresseerd bent in theater en je wil meer ervaring opdoen in het vak, maar je bent nog te jong voor de LOT-cursus dan is deze cursus iets voor jou. De Jongerenacademie theater is een goede voorbereiding op de LOT(Voorbereiding Kunstvakonderwijs Theater).

Praktische informatie

We verwachten dat je alle zaterdagen beschikbaar bent (uitgezonderd de vakanties). Zorg ervoor dat je goede en neutrale kleding aan hebt om in te bewegen en te spelen. De cursus beslaat 30 zaterdagen tussen september en juni. Een lesdag duurt van 10.15 tot 13.00 uur. Per lesdag heb je twee lessen en je hebt een kwartier pauze.

Ilse Schaminee

Ilse Schaminée is sinds 2009 werkzaam bij de Lindenberg. In 2007 rondde zij haar theateropleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg af. Sindsdien is zij werkzaam als docent, regisseur en heeft zij haar eigen theatergroep Compagnie Perelman waarmee ze voorstellingen voor verschillende festivals en theaters maakt en speelt. Als docent en regisseur werkt zij met haar spelers vooral aan geloofwaardig en neutraal spel. Transparantie in acteren is daarbij een belangrijk onderdeel. Daarnaast betrekt zij in haar werkwijze de spelers ook actief bij het maakproces van een voorstelling.

Marian van Hoof

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Jennine Grootemarsink

Jennine Grootemarsink is na haar opleiding als dramatherapeute afgestudeerd aan de toneelacademie en geeft sindsdien theaterles en regisseert. Ze zal haar enthousiasme over het theater delen met de cursisten. Hierbij heeft ze ook veel oog voor jou en alles wat jij het lokaal binnenbrengt. Ze zoekt steeds weer naar een voorstelling die past bij de groep. Als maker is ze vooral geïnteresseerd in wat het non-verbale kan vertellen. Werkt ze met tekst dan is het van belang deze tekst ‘eigen’ te maken en gaat ze hier samen met jou naar op zoek. Om een indruk te krijgen van voorgaande voorstellingen, kijk op www.facebook.com/STeLNijmegen.

Deel je ervaring over deze cursus

Terug naar overzicht
Details
Start16-09-2017
Dag zaterdag
Tijd 10:15 - 13:00
Docent(en) Ilse Schaminee Marian van Hoof Jennine Grootemarsink
Aantal lessen30
Frequentiewekelijks
Locatie Centrum
Lokaal 15
Lokaal 21A
CursuscodeT0001 170242
Prijs *€ 525,00
Termijnen *7 x 76,79 euro

* Kortingen worden later verrekend

Inschrijven
Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden