Fysiek theater en mime

Start 21 jan, 5 lessen

Anita Kooij

Op maandagen van 19:30 tot 21:30

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Mime en fysiek theater

Mime is een fysieke theatervorm waarbij beeld, beweging en ruimte centraal staan. Ben je meer een beweger dan een acteur? Of een acteur die ook wil bewegen? Wil je uitzoeken hoe de taal van je lichaam een bron kan zijn voor theater?

Wat gaan we doen in de lessen

In vijf lessen maak je kennis met de mogelijkheden van mime/fysiek theater. Iedere les begint met een speelse warming up, waarin je werkt aan fysiek bewustzijn en ruimtegebruik. Vervolgens onderzoek je hoe je vanuit verschillende spelopdrachten of inspiraties, zoals muziek of foto's, een verhaal kan vertellen zonder of met zo min mogelijk tekst.

Samenspel, spelplezier en creativiteit

We werken met solo-opdrachten, duetten en groepsimprovisaties en maken eigen scènes. Samenspel, spelplezier en eigen creativiteit vormen belangrijke elementen.
Ontdek talloze nieuwe mogelijkheden die je als acteur hebt om te communiceren, emoties over te brengen en beelden te creëren. Leer spelen met beweging, spanning, concentratie, ritme en timing en stap in de wereld van fysiek theater.

Voor wie is de cursus Mime bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die enige ervaring heeft met theater en meer wil spelen/acteren vanuit het lichaam.

Cursus details

Startdatum maandag 21 januari 2019
Dag van 19:30 tot 21:30
Frequentie wekelijks
Docent Anita Kooij
Aantal lessen 5
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 15
Cursuscode T0001 180255
Prijs * € 125,00
Termijnen * N.v.t.

* Kortingen worden later verrekend

€ 125,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Anita Kooij

Anita studeerde mime en bewegingstheater aan de theaterschool in Amsterdam. Vanuit haar voorliefde voor beweging heeft ze zich tevens verdiept in Butoh, Yoga, Argentijnse tango en contactimprovisatie. Sinds 2009 werkt ze als docent, regisseur, speler/beweger en (stem)improvisator. In haar stijl werkt ze veel vanuit en met muziek en het principe van het neutraal; een natuurlijke en authentieke podiumaanwezigheid. www.beingmoved.nl