Comedy schrijven en spelen

Start 2 apr, 8 lessen

Patrick Feijen

Heleen Suiker

Op dinsdagen van 20:00 tot 22:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Schrijven en spelen

De Luizenmoeder, Arjan Lubach, Ronald Goedemondt... allemaal comedy. Heel verschillend en om hard om te lachen. Maar waarom? Waar zit 'm dat in? Twee dingen: het is grappig geschreven en het is grappig gespeeld. In deze nieuwe cursus ga je aan de slag met die beide aspecten van comedy! De cursus bestaat uit twee delen: vier lessen comedy schrijven en vier lessen comedy spelen, waarbij je zelfgeschreven comedy gaat spelen.

Hoe schrijf je comedy

Aan de hand van concrete grappige schrijfopdrachten ga je op zoek naar het geheim van een goed bedachte en scherp opgebouwde humoristische scène. Waar begint humor? Wat zijn de verhaalelementen die er dan toe doen? Hoe bouw je een grap op? Wat is timing op papier? De schrijflessen zijn tweewekelijks: de ene week krijg je een schrijfles, de andere week werk je thuis aan een opdracht. Enige schrijfervaring is gewenst.

Hoe speel je comedy

Wat vraagt comedy van de speler? Tempo? Timing? Iets groter spelen? Of juist kleiner? Waar wordt het grappig? Hoe pak je dat als speler aan? In de spellessen ga je dat soort dingen uitzoeken aan hand van het materiaal dat is geschreven in de schrijflessen. De spellessen zijn wekelijks. Enige spelervaring is gewenst.

Praktische informatie

De cursus wordt afgerond met een presentatie voor publiek. Neem voor de schrijflessen pen en papier mee; geen laptop of tablet. Draag voor de spellessen kleding die prettig zit en waarin je gemakkelijk beweegt. Onderdeel van deze cursus is een bezoek aan East Side Comedy Night, op 12 april 2019 in het Lindenberg Theater.

Cursus details

Startdatum dinsdag 02 april 2019
Dag van 20:00 tot 22:00
Frequentie wekelijks
Docenten Patrick Feijen Heleen Suiker
Aantal lessen 8
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 21A / Lokaal 22
Cursuscode T0001 180259
Prijs * € 235,00
Termijnen * 2 x 123,75 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 235,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

Heleen Suiker

Heleen Suiker is sinds haar afstuderen aan de Theaterschool werkzaam als actrice, zangeres, cabaretière en regisseuse. Sinds enige tijd geeft zij haar podiumervaring door in theaterlessen. Heleen werkt niet volgens een vaste methode. Omdat het er om gaat jouw mogelijkheden te ontwikkelen, is de aanpak persoonlijk en individueel. Ze geeft suggesties en daagt je uit om jezelf te tonen. Haar stijl is direct en gepassioneerd. Zie ook www.heleensuiker.nl.