Het theaterlied

Start 13 dec, 6 lessen

Ronald Naar

Heleen Suiker

Op donderdagen van 20:00 tot 22:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Liedjes met inhoud

Claudia de Breij, Maaike Ouboter, Ramses Shaffy?Wat hebben zij gemeen? Zij zingen liedjes die ergens over gaan. En daarin laten zij iets van zichzelf zien. De tekst is belangrijk en vertelt een verhaal: het Theaterlied.

Wegens succes herhaald

Wegens groot succes tijdens de eerste sessie van dit jaar wordt deze cursus herhaald! Zo zei één van de cursisten: "Bij mij was mijn grootste uitdaging om er vol voor te gaan, en me niet in te houden. Door jullie aanmoedigingen en feedback lukte dat!"

Voor wie is deze cursus

Voor deze korte cursus hoef je geen gevorderde zanger(es) te zijn om mee te doen. Allerbelangrijkst is dat je nieuwsgierig bent!

Stemvorming en expressie

De eerste drie lessen krijg je van Ronald Naar. Deze staan in het teken van stemvorming en expressie. Je kiest een lied uit een lange lijst van liedjes. Nu ga je experimenteren, bijvoorbeeld met de verschillende kleuren van je stem, en wat heeft het lied nodig? Je ervaart het effect van houding en beweging op je stemexpressie.

Presentatie

Dan in de volgende drie lessen met Heleen Suiker, ga je werken aan je presentatie. Hoe sta je er bij en durf je kwetsbaar te zijn? De zevende les is de avond van de presentatie in de Karolingenzaal van de Lindenberg, waarbij eenvoud en authenticiteit voorop staan.

Cursus details

Startdatum donderdag 13 december 2018
Dag van 20:00 tot 22:00
Frequentie wekelijks
Docenten Ronald Naar Heleen Suiker
Aantal lessen 6
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 16
Cursuscode T0001 180265
Prijs * € 195,00
Termijnen * N.v.t.

* Kortingen worden later verrekend

€ 195,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Ronald Naar

Stemdocent Ronald is zowel geïnspireerd door het Roy Hart Theatre (fysieke stemexpressie) als door diverse benaderingen van de zangstem.

www.zingenddoorhetleven.n

Heleen Suiker

Heleen Suiker is sinds haar afstuderen aan de Theaterschool werkzaam als actrice, zangeres, cabaretière en regisseuse. Sinds enige tijd geeft zij haar podiumervaring door in theaterlessen. Heleen werkt niet volgens een vaste methode. Omdat het er om gaat jouw mogelijkheden te ontwikkelen, is de aanpak persoonlijk en individueel. Ze geeft suggesties en daagt je uit om jezelf te tonen. Haar stijl is direct en gepassioneerd. Zie ook www.heleensuiker.nl.