Musical Vinden & Verbinden: voorbereidende cursus

Start 25 mrt, 5 lessen

Meerdere docenten

Op maandagen van 19:00 tot 21:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

De musical voor iedereen!

Ieder jaar probeert Vinden & Verbinden een nieuwe musicalproductie op de planken te zetten met behulp van fondsen en andere subsidiegevers in samenwerking met de Lindenberg, Pluryn, Bindkracht 10 (voorheen Tandem) en een wijkorganisatie. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan alweer de vierde editie van Vinden & Verbinden: De Engerds Family. Een musical vol horror en humor, samen met het Hobbycentrum Nijmegen.
Iedereen kan meedoen aan Vinden & Verbinden, of je nu een speler bent met of zonder beperking. Zolang je plezier hebt in drama, dans en muziek en je een leuke club mensen zoekt, ben je van harte welkom!

Voorbereidende cursus

Deze voorbereidende cursus is bedoeld als aanzet tot een nieuwe musicalproductie die bij voldoende financiering van start zal gaan in februari 2019. In tien bijeenkomsten van twee uur zal in de Steigerzaal van de Lindenberg gewerkt worden aan spel, dans en zang en nagedacht en geïmproviseerd worden als voorbereiding op de nieuwe musicalproductie.

Geen verplichting

Let op: je mag, maar je hoeft natuurlijk niet mee te doen aan de nieuwe productie; het is geen verplichting.
En je mag ook deze voorbereidende cursus overslaan en alleen meedoen aan de productie - maar dat zou wel jammer zijn!

Meer informatie

Voor meer informatie over Vinden & Verbinden of over Kunst Inclusief in het algemeen kan je mailen met coördinator Hiek Sparreboom: h.sparreboom@delindenberg.com.

Cursus details

Startdatum maandag 25 maart 2019
Dag van 19:00 tot 21:00
Frequentie wekelijks
Docenten Yvonne Laan Ida van Ommen Majorie Ceulemans-Scholtz
Aantal lessen 5
Locatie en ruimte Centrum; Steigerzaal / Lindenbergzaal
Cursuscode T0001 180284
Prijs * € 60,00
Termijnen * 2 x 36,25 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 60,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Yvonne Laan

Yvonne Laan studeerde aan ArtEZ, studierichting docent drama. Als theatermaker geeft ze les en maakt ze voorstellingen met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en is ze gespecialiseerd in het werken met mensen met een beperking. Ze schrijft haar scripts zelf en op maat, geïnspireerd door de spelers zelf. Ze heeft een eigen stijl waar altijd een zekere dosis humor in zit. Daarnaast werkt Yvonne als creatief begeleidster in reïntegratieprojecten en dagbesteding. Yvonne werkt altijd vanuit de mensen: wat speelt er, wat zijn de verlangens, wat zijn de mogelijkheden en hoe kan ze haar leerlingen stimuleren? Zo ontvouwt er een proces, waarin plezier, onderzoeken en doen centraal staat.

Ida van Ommen

Ida van Ommen begon met vooropleiding klassiek ballet aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daarna studeerde zij in 1987 af op ArteZ te Arnhem, met als specialisaties klassiek ballet, jazzdans en Flamencodans. In Spanje volgde ze lessen bij onder andere Joaquin Grilo, Manolete, La Tati, en Carmen Cortés.

Ida geeft lessen aan alle leeftijden en alle niveaus, op scholen, koren en aan mensen met een beperking. Daarnaast is ze danscoördinator bij de Lindenberg.

Haar stijl kenmerkt zich als sierlijk, dansant, rustig maar intens. Bijzonder zijn haar Flamencolessen met live-begeleiding.

Majorie Ceulemans-Scholtz

Zangeres Majorie Scholtz studeerde aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater. Met haar solovoorstelling “Dansen op kristal”, die zij in de kleine zaal van Carré speelde, studeerde zij af. Naast het zingen en spelen in musicals en dinnershows geeft zij ook les aan jongeren die het vak in willen en iedereen die van zingen houdt.

Zij is op dit moment bezig met het Certified Master Teacher traject van EVT (Estill Voice Training) en hoopt binnenkort haar certificaat te mogen ontvangen. EVT wordt op de meeste musicalopleidingen en conservatoria gebruikt.

Op de Lindenberg geeft Majorie zang aan de musicalklas 7-9 jaar en aan de musicalproductiegroep Klabaai.