Voorbereiding kunstvakonderwijs theater (LOT)

Start 5 okt, 60 lessen

Meerdere docenten

Op zaterdagen van 10:00 tot 17:00

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Oriënteren in het theatervak

In deze cursus oriënteer je je op theater als beroep. Je maakt kennis met de verschillende theaterscholen en met de wereld van de professionele acteur, regisseur, performer of theaterdocent. Door het intensieve lesprogramma krijg je beter inzicht in jouw eigen theatrale vaardigheden.

Theaterlessen voor jongeren met ambitie

De LOT is bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar met (ruime) toneelervaring, die beter willen leren toneelspelen en theatermaken. Daarnaast is het een oriëntatie op wat er allemaal komt kijken bij het theatervak. De cursus is ook geschikt voor jongeren die gewoon meer over theater willen leren, zonder toneelschoolambitie.

Wat leer je bij de LOT

Je krijgt in deze cursus meer inzicht in je eigen theatrale vaardigheden; waarin ben je goed en aan welke vaardigheden moet je nog werken. Door hier meer inzicht in te krijgen kun je nog beter de keuze maken of je auditie voor een theateropleiding gaat doen

Het lesprogramma van de LOT

Een LOT-lesdag geeft een goede indruk van een lesdag op een toneelschool; je krijgt gemiddeld drie lessen per dag en de dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. In die tijd ga je intensief aan de slag met theatervakken die door vijf verschillende docenten gegeven worden: Improvisatie, Spel en tekst, Mime en beweging, Stem en zang en Dramaturgie. Daarnaast krijg je in deze cursus informatie over de verschillende toneelscholen in Nederland en ontdek je welke school of richting bij je past.

Praktische informatie
Je bent minimaal 16 jaar bent en hebt al toneelervaring via cursussen of (school-)toneel. Heb je nog geen ervaring? Dan raden we je aan eerst een beginnerscursus te doen. We verwachten verder dat je alle zaterdagen tussen oktober en april beschikbaar bent (uitgezonderd de vakanties). De cursus beslaat 20 zaterdagen tussen oktober en april. Er is een besloten presentatiemoment en aan het einde van de cursusreeks wordt de les opengesteld als een ‘kijkje-in-de-keuken’ voor publiek.

Auditie

Om op de LOT te komen, moet je auditie doen. We kijken naar houding, motivatie, (sociale) vaardigheden, schoolsituatie en je bereidheid iets onbekends te leren. Als je je inschrijft voor de LOT, ontvang je een uitnodiging voor de auditie. Deze vindt plaats op zaterdag 21 september 2019 tussen 10.00 en 14.00 uur en kost 30 euro.

Talentschool
Deze cursus maakt deel uit van de Talentschool. De Talentschool biedt toptalenten allerlei extra’s. Zo krijg je naast deze cursus ook begeleiding door een mentor, kortingen op het volgen van een extra cursus en twee multidisciplinaire werkdagen vol met workshops en presentaties.

Cursus details

Startdatum zaterdag 05 oktober 2019
Dag van 10:00 tot 17:00
Frequentie wekelijks
Docenten Anita Kooij Ronald Naar Patrick Feijen Annigje de Winter Michelle Schmitz
Aantal lessen 60
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 21A / Lokaal 22
Cursuscode T0001 190002
Prijs * € 789,00
Termijnen * 6 x 133,58 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 789,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Anita Kooij

Anita studeerde mime en bewegingstheater aan de theaterschool in Amsterdam. Vanuit haar voorliefde voor beweging heeft ze zich tevens verdiept in Butoh, Yoga, Argentijnse tango en contactimprovisatie. Sinds 2009 werkt ze als docent, regisseur, speler/beweger en (stem)improvisator. In haar stijl werkt ze veel vanuit en met muziek en het principe van het neutraal; een natuurlijke en authentieke podiumaanwezigheid. www.beingmoved.nl

Ronald Naar

Stemdocent Ronald is zowel geïnspireerd door het Roy Hart Theatre (fysieke stemexpressie) als door diverse benaderingen van de zangstem.

www.zingenddoorhetleven.n

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

Annigje de Winter

Er is (nog) geen docentbeschrijving beschikbaar.

Michelle Schmitz

Michelle Schmitz is theaterdocent en regisseur. Ze richt zich met name op het onderwijs. In het VO, HBO en WO is zij actief als docent, trainer en mentor.

Daarnaast is Michelle regisseur van grote muziektheaterproducties en oprichter van het Nijmeegse theatercollectief TG de Winter.