Circusklas 6-8 jaar (A)

Start 7 sep, 30 lessen

Jantelle de Nooij

Op zaterdagen van 10:00 tot 11:15

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Circus is voor iedereen!

Of je nu lenig bent of heel sterk, superverlegen of misschien wel een beetje een clown; voor iedereen is er wel een kunst die bij hem of haar past.

Wat gaan we doen?

In deze circusklas oefenen we heel veel; we lopen op ballen en op koorden, we klimmen in doeken (tissue noem je die) of trapezes en leren er kunsten in maken, we bouwen samen acrobatische torens, we leren jongleren met doekjes (omdat die niet zo snel vallen als ballen) en nog véél meer... Daarnaast werken we in het circus veel samen. Je leert je eigen kracht kennen en er is veel ruimte voor je eigen ideeën.

Toneelspelen

Ook oefenen we in onze circusklas met toneelspelen. We leren zélf te durven staan voor een publiek en daarna leren we hoe we bijvoorbeeld iets heel spannend kunnen maken voor het publiek. We leren de kunsten die we geleerd hebben te combineren met eigen spel of vormideeën zodat er een echte circusact ontstaat. Zo worden we vanzelf echte artiesten. Kom je het ook proberen?

Voor jongens en meisjes

Deze circusklas is voor jongens en meisjes tussen 6 en 10 jaar. Ervaring is niet nodig.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen. Draag je haar vast.

Vervolgmogelijkheden
Na deze circusklas kan je doorstromen naar circusklas 8-11 jaar of circustheatergroep Rootz (9-12 jaar).

Cursus details

Startdatum zaterdag 07 september 2019
Dag van 10:00 tot 11:15
Frequentie wekelijks
Docent Jantelle de Nooij
Aantal lessen 30
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 16
Cursuscode T0001 190169
Prijs * € 289,00
Termijnen * 7 x 43,07 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 289,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Jantelle de Nooij

Jantelle de Nooij is gecertificeerd circus-theaterdocent. Zij heeft al ruim 15 jaar ervaring in het lesgeven áán en voorstellingen maken mét kinderen, jongeren, volwassenen en mensen met een verstandelijke beperking.

Jantelle heeft als circusdocent veel affiniteit met spel en theater. Ze legt in haar lessen de nadruk op het eigene van ieder mens. Er zijn zóveel ideeën en er kan zóveel... Het is heerlijk je door elkaar te laten inspireren!

Het leukste van het lesgeven vind Jantelle de afwisseling tussen stevig fysiek bezig zijn en het spelen met de ideeën die er in iedereen leven! Het gaat bij circustheater niet om kunnen maar om doen, niet om presteren maar om presenteren.

Andere interessante cursussen