Circusklas 8-11 jaar (A,B)

Start 22 jan, 13 lessen

Simon Spauwen

Op woensdagen van 15:30 tot 16:45

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Circus is voor iedereen!

Circus is voor iedereen, of je nu oud bent of jong! Of je nu lenig bent of heel sterk, superverlegen of misschien wel een beetje een clown; voor iedereen is er wel een kunst die bij hem of haar past.

Wat gaan we doen?

In de circusklas maak je kennis met verschillende circusdisciplines, zoals: acrobatiek, jongleren, trapeze, tissue, ballopen, diabolo, eenwieleren en nog veel meer. Ook leer je wat belangrijk is als je een presentatie maakt.
Tijdens de les oefenen we veel met de circusmaterialen, maar we doen ook theateroefeningen. Aan het eind van het jaar houden we een presentatie voor ouders.

Toneelspelen

In onze circusklas oefenen we ook met toneelspelen. We leren zélf te durven staan voor een publiek en daarna leren we hoe we bijvoorbeeld iets heel spannend kunnen maken voor het publiek. We leren de kunsten die we geleerd hebben te combineren met eigen spel of vormideeën zodat er een echte circusact ontstaat. Zo worden we vanzelf echte artiesten. Kom je het ook proberen?

Voor jongens en meisjes

Deze circusklas is voor jongens en meisjes tussen 8 en 11 jaar. Ervaring is niet vereist maar mag natuurlijk wel.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen of sokken. Draag je haar vast.

Vervolgmogelijkheden
Na deze circusklas kan je doorstromen naar circustheatergroep Rootz (9-12 jaar) of circustheatergroep Primo Basta (11-17 jaar).

Cursus details

Startdatum woensdag 22 januari 2020
Dag van 15:30 tot 16:45
Frequentie wekelijks
Docent Simon Spauwen
Aantal lessen 13
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 16
Cursuscode T0001 190171 KSPK (c:726V b:3.1)
Prijs * € 129,00
Termijnen * 2 x 70,75 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 129,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Simon Spauwen

Opgegroeid als zoon van twee acrobaten, heeft Simon een goede basis gelegd voor de meeste circusdisciplines. Simon is al vroeg begonnen met optreden en lesgeven.

Na zijn studie aan Codarts: Rotterdam Circus Arts (HBO-opleiding tot circusartiest) heeft hij voor het docentschap gekozen. Met ondertussen meer dan 8 jaar ervaring in lesgeven op jeugdcircussen, theaterverenigingen, sportverenigingen, scholen en festivals, is hij de docent die in de les zowel de fysieke en sociale veiligheid, als de passende uitdagingen kan bieden die nodig zijn voor de ontwikkeling tot circusartiest.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.