Theaterklas 9-12 jaar (A)

Start 6 sep, 30 lessen

Marielle Stolk

Op vrijdagen van 18:00 tot 19:15

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Leer toneelspelen in de Theaterklas

In deze cursus spelen we gekke, spannende en serieuze stukjes. We maken bijvoorbeeld onze eigen soap of bedenken een griezelig nieuw sprookje. Soms werken we vanuit muziek of gaan we improviseren. Je leert samenspelen maar ook om in je eentje te schitteren. Het spelen van emoties en verschillende typetjes komt natuurlijk ook uitgebreid aan bod.

Wat gaan we doen in de Theaterklas?

Je krijgt verschillende oefeningen en technieken aangeboden om toneel te kunnen spelen. Allerlei onderdelen komen aan bod: durven, je fantasie gebruiken, bewegen, zingen, je stem goed leren gebruiken, je inleven, een tekst leren, leren spelen met rekwisieten en met andere spelers samen, het spannend of grappig maken van een scène, het gebruik van de ruimte... Natuurlijk staat plezier voorop!

Voor jonge theatermakers

Deze Theaterklas is voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Ervaring is niet nodig.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen of sokken. Draag je haar vast.

Vervolgmogelijkheden

Na deze theaterklas kan je verder met toneelspelen bij de Theaterklas 9-12 jaar (B) of gaan werken aan een productie bij theaterproductiegroepen Blok Beton (12-15 jaar) of De Vier Wolfjes (12-15 jaar).

Cursus details

Startdatum vrijdag 06 september 2019
Dag van 18:00 tot 19:15
Frequentie wekelijks
Docent Marielle Stolk
Aantal lessen 30
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 16
Cursuscode T0001 190173
Prijs * € 298,00
Termijnen * 7 x 44,36 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 298,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Marielle Stolk

In 2008 heeft Mariëlle heeft met veel plezier de opleiding Theaterdocent aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ze vindt plezier in het spelen het belangrijkste dat er is. Ze zit altijd vol ideeën en met veel enthousiasme werkt ze nu als theaterdocent, circusdocent, regisseur en cultuurcoach. Daarnaast doet ze de coördinatie van de Jeugdtheaterschool.

 

Ze heeft veel ervaring in het basis- en middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft ze altijd op een jeugdtheaterschool gewerkt. Ze streeft er naar dat er tijdens haar lessen een open leerklimaat ontstaat en dat ieder kind op zijn eigen manier kan ontdekken wat theater of circus hem/haar te bieden heeft.