Theaterklas 9-12 jaar (B)

Start 6 sep, 30 lessen

Marielle Stolk

Op vrijdagen van 19:15 tot 20:30

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Nog meer leren over toneelspelen

Je hebt vorig jaar al ervaring opgedaan met toneelspelen. Of dat nou bij de Jeugdtheaterschool is of ergens anders, dat maakt niet uit. Dit jaar gaan we verder met het leren van vaardigheden op het gebied van theatermaken en toneelspelen. We werken aan houding, stemgebruik, inleving, samenspel en natuurlijk aan spelplezier. Omdat je al wat basistechnieken hebt geleerd zijn de opdrachten dit jaar uitdagender, de scènes zijn langer of je speelt met meer mensen samen.

Wat gaan we doen bij de Theaterklas?

Je krijgt verschillende oefeningen en technieken aangeboden om toneel te kunnen spelen. Allerlei onderdelen komen aan bod: durven, je fantasie gebruiken, bewegen, zingen, je stem goed leren gebruiken, je inleven, een tekst leren, leren spelen met spullen (rekwisieten) en met andere spelers samen, het spannend of grappig maken van een scene, het gebruik van de ruimte... Wat je doet, bespreken we met elkaar. Zo leer je beter om te gaan met dingen die je moeilijk vindt en leer je goed na te denken over wat je doet en waarom je dat doet. En natuurlijk staat plezier voorop!

Voor jonge theatermakers met enige ervaring

Deze Theaterklas is voor kinderen van 9 tot 12 jaar met minstens een jaar ervaring in toneelspelen.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen of sokken. Draag je haar vast.

Vervolgmogelijkheden

Na deze theaterklas kan je verder met toneelspelen bij theaterproductiegroepen Blok Beton (12-15 jaar) of De Vier Wolfjes (12-15 jaar) of bij een van onze musicalcursussen. Heb je ambities binnen de theaterwereld dan kan je doorstromen naar de cursus Jongerenacademie Theater (14-16 jaar).

Cursus details

Startdatum vrijdag 06 september 2019
Dag van 19:15 tot 20:30
Frequentie wekelijks
Docent Marielle Stolk
Aantal lessen 30
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 16
Cursuscode T0001 190174
Prijs * € 298,00
Termijnen * 7 x 44,36 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 298,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Marielle Stolk

In 2008 heeft Mariëlle heeft met veel plezier de opleiding Theaterdocent aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ze vindt plezier in het spelen het belangrijkste dat er is. Ze zit altijd vol ideeën en met veel enthousiasme werkt ze nu als theaterdocent, circusdocent, regisseur en cultuurcoach. Daarnaast doet ze de coördinatie van de Jeugdtheaterschool.

 

Ze heeft veel ervaring in het basis- en middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft ze altijd op een jeugdtheaterschool gewerkt. Ze streeft er naar dat er tijdens haar lessen een open leerklimaat ontstaat en dat ieder kind op zijn eigen manier kan ontdekken wat theater of circus hem/haar te bieden heeft.

Andere interessante cursussen