Theaterklas 6-8 jaar (A,B)

15 lessen

Marielle Stolk

Diverse locaties, dagen en tijden
Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Leer toneelspelen in de Theaterklas

In deze cursus leer je toneelspelen en alles wat daarbij komt kijken. Door gebruik te maken van je lichaam en stem speel je verschillende rollen en figuren. Je zet zelfbedachte verhalen om in toneelscènes.

Wat doen we in de les

Om goed te kunnen spelen doen we oefeningen voor de concentratie, voor je lichaam en stem, voor samenspel, voor de fantasie en de creativiteit. Om de korte scènes nog sprookjesachtiger, spannender, komischer of serieuzer te maken gebruiken we vaak theaterlicht, muziek, kleding en attributen. Soms speel je alleen, soms met z’n tweeën, maar meestal in kleine groepjes. Het belangrijkst is het plezier in toneelspelen!

Voor jonge theatermakers

Deze Theaterklas is voor alle kinderen van 6 tot 8 jaar die graag willen leren spelen en dol zijn op het maken van theater. Ervaring is niet vereist. Aan het einde van de cursusreeks presenteren we in de les wat we geleerd hebben.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen of sokken. Draag je haar vast.

Vervolgmogelijkheden

Na deze theaterklas kan je verder met toneelspelen bij de Theaterklas 9-12 jaar op niveau (A) of (B), bij theaterproductiegroep Kik (9-12 jaar) of bij een van onze musical- of circuscursussen.

Verschillende cursus opties:

T0001 190194
Centrum , Lokaal 16
15 lessen
Start 06 sep
vr van 16:30 tot 17:30
wekelijks
€ 145,00
Termijnen 3 x 52,50 euro*
Inschrijven
T0001 190195
Centrum , Lokaal 16
15 lessen
Start 24 jan
vr van 16:30 tot 17:30
wekelijks
€ 145,00
Termijnen 3 x 52,50 euro*
Inschrijven

* Kortingen worden later verrekend

Ik wil me inschrijven

€ 145,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Leuk dat je deze cursus kiest!

Deze cursus heeft meerdere mogelijkheden, welke komt jou het beste uit?

Wie geeft er les?

Marielle Stolk

In 2008 heeft Mariëlle heeft met veel plezier de opleiding Theaterdocent aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ze vindt plezier in het spelen het belangrijkste dat er is. Ze zit altijd vol ideeën en met veel enthousiasme werkt ze nu als theaterdocent, circusdocent, regisseur en cultuurcoach. Daarnaast doet ze de coördinatie van de Jeugdtheaterschool.

 

Ze heeft veel ervaring in het basis- en middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft ze altijd op een jeugdtheaterschool gewerkt. Ze streeft er naar dat er tijdens haar lessen een open leerklimaat ontstaat en dat ieder kind op zijn eigen manier kan ontdekken wat theater of circus hem/haar te bieden heeft.

Andere interessante cursussen