Circusklas 9-12 jaar (A,B)

Start 7 sep, 30 lessen

Jantelle de Nooij

Op zaterdagen van 11:15 tot 12:30

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Circus is voor iedereen!

Als je al iets ouder bent, óf als je al een paar kunsten kent dan is deze circusklas geschikt voor jou. Het maakt nog steeds niet uit of je nou superlenig bent of eerder behoorlijk sterk, een beetje verlegen of een stuiterende clown; bij circus vinden we áltijd de kunst die bij je past.

Wat gaan we doen?

In deze les steken we in op een iets hoger niveau dan bij circus klas A. Misschien kun je al met doekjes jongleren, en heb je al wat kunsten geleerd in de trapeze of de tissue? Misschien is ballopen je favoriet, en anders leer je het vast heel snel! Je bent niet bang om boven op een acrobatische piramide te klauteren, óf je kunt wel wat hebben en staat graag in de onderste rij. In deze cursus zoeken we steeds weer naar de uitdaging die bij je past. Wil je leren eenwieleren, of op 1 meter hoge stelten lopen? Kun je al overgooien met de diabolo, en welke tricks ken jij al met de flowersticks? En als je bij het gewone koord al los naar de overkant kunt? dan gaan we zéker voor de slackline. In deze cursus werken we ook veel samen, en is er veel ruimte voor je eigen ideeën.

Toneelspelen

Ook oefenen we in deze circusklas met toneelspelen. We leren zélf te durven staan voor een publiek en daarna leren we hoe we bijvoorbeeld iets heel spannend kunnen maken voor het publiek. Ook leren we met je eigen ideeën in combinatie met een circuskunst een echte act te maken. Zo worden we vanzelf echte artiesten. Kom je het ook proberen?

Voor jongens en meisjes

Deze circusklas is voor jongens en meisjes tussen 6 en 10 jaar. Ervaring is niet nodig, maar het is in deze groep wél handig dat je al een paar kunsten kent.

Kledingadvies

Draag gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kan bewegen en draag binnenschoenen. Draag je haar vast.

Vervolgmogelijkheden

Na deze circusklas kan je doorstromen naar circusproductiegroep Rootz (9-12 jaar).

Cursus details

Startdatum zaterdag 07 september 2019
Dag van 11:15 tot 12:30
Frequentie wekelijks
Docent Jantelle de Nooij
Aantal lessen 30
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 16
Cursuscode T0001 190250
Prijs * € 298,00
Termijnen * 7 x 44,36 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 298,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Jantelle de Nooij

Jantelle de Nooij is gecertificeerd circus-theaterdocent. Zij heeft al ruim 15 jaar ervaring in het lesgeven áán en voorstellingen maken mét kinderen, jongeren, volwassenen en mensen met een verstandelijke beperking.

Jantelle heeft als circusdocent veel affiniteit met spel en theater. Ze legt in haar lessen de nadruk op het eigene van ieder mens. Er zijn zóveel ideeën en er kan zóveel... Het is heerlijk je door elkaar te laten inspireren!

Het leukste van het lesgeven vind Jantelle de afwisseling tussen stevig fysiek bezig zijn en het spelen met de ideeën die er in iedereen leven! Het gaat bij circustheater niet om kunnen maar om doen, niet om presteren maar om presenteren.