Theaterklas 12-15 jaar (A)

Start 2 sep, 30 lessen

Marielle Stolk

Op maandagen van 19:30 tot 20:30

wekelijks

Centrum

Ik wil me inschrijven
« vorige

Wat kun je van deze cursus verwachten?

Leren acteren

In deze theaterklas leer je hoe je acteert. We spelen oefeningen en opdrachten om de basis van het acteren onder de knie te krijgen. Je leert niet alleen hoe je moet acteren maar ook hoe je kleine scènes maakt zodat je ook je eigen idee leert vormgeven. Nadat je een theaterklas hebt gedaan ben je klaar om te spelen in een productieklas. Daar werk je een heel jaar lang aan het maken van een voorstelling die je speelt op het Lindenberg Festival.

Begeleiding op je eigen niveau

Je hoeft voor deze theaterklas nog geen ervaring te hebben, maar ook als je wel ervaring hebt is het verstandig om in een theaterklas te beginnen. Iedereen wordt begeleid op zijn eigen niveau door de theaterdocent. Je leert hoe je je lichaam en je stem inzet op het podium, hoe je transformeert naar een personage en wat de regels van improvisatie zijn zodat je niet zomaar zonder enig idee het podium op hoeft. Ook ga je werken met een vast script en leer je hoe je alleen of juist met de hele groep samen speelt.

Voor wie is deze cursus

Deze cursus is voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar. Ervaring is niet noodzakelijk.

Kledingadvies

Draag kleding waarin je makkelijk kunt bewegen en binnenschoenen.

Doorstroommogelijkheden

Na deze Theaterklas kan je doorstromen naar een van de Theaterproductiegroepen zoals Blok Beton, Paboempats en Koele Kast.

Cursus details

Startdatum maandag 02 september 2019
Dag van 19:30 tot 20:30
Frequentie wekelijks
Docent Marielle Stolk
Aantal lessen 30
Locatie en ruimte Centrum; Lokaal 22
Cursuscode T0001 190272
Prijs * € 298,00
Termijnen * 7 x 44,36 euro

* Kortingen worden later verrekend

€ 298,00 *

* Kortingen worden later verrekend

Wie geeft er les?

Marielle Stolk

In 2008 heeft Mariëlle heeft met veel plezier de opleiding Theaterdocent aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Ze vindt plezier in het spelen het belangrijkste dat er is. Ze zit altijd vol ideeën en met veel enthousiasme werkt ze nu als theaterdocent, circusdocent, regisseur en cultuurcoach. Daarnaast doet ze de coördinatie van de Jeugdtheaterschool.

 

Ze heeft veel ervaring in het basis- en middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft ze altijd op een jeugdtheaterschool gewerkt. Ze streeft er naar dat er tijdens haar lessen een open leerklimaat ontstaat en dat ieder kind op zijn eigen manier kan ontdekken wat theater of circus hem/haar te bieden heeft.